PNL, reacție DURĂ privind inițiativa PSD "alocație" pentru părinți și bunici

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

PNL reacționează după ce PSD a depus un proiect de lege privind obligativitatea copiilor să le plătească părinților o pensie de întreținere.

Deputatul PNL, Dan Vîlceanu, a cerut joi retragerea inițiativei legislative, care prevede inclusiv sancțiuni cu închisoarea pentru copiii care nu plătesc alocție părinților.

”Cel mai potrivit exemplu pentru nivelul de degradare morală, mintală și politică a celor din PSD și ALDE a venit astăzi prin proiectul de lege care obligă copiii să le plătească părinților pensie de întreținere sub sancțiunea pușcăriei. Probabil parlamentarii PSD au identificat în această soluție legislativă modalitatea prin care să-și salveze bătrânețile după dezastrul de guvernare din ultimii ani de zile, întrucât cu siguranță niciun român cu capul pe umeri nu-i va mai vota”, arată Dan Vîlceanu într-un comunicat de presă.

Deputatul liberal avertizează că toți cei 73 de parlamentari PSD și ALDE, care au semnat această inițiativă legislativă, ar trebui să demisioneze instant din Parlamentul României.

”Numai cineva care și-a pierdut complet uzul rațiunii poate justifica o astfel de reglementare prin faptul că tinerii care au ales să părăsească țara, tocmai din cauza PSD, pentru a-și găsi un rost în viață trebuie să fie constrânși să-și susțină părinții. Este dreptul și libertatea copiilor să facă acest lucru, și nu are nimeni căderea morală, cu atât mai puțin PSD, să judece asemenea chestiuni.  Somăm PSD să retragă din circuitul legislativ acest proiect și să se angajeze public că nu v-a susține inițiativa, în cazul în care vreunul dintre semnatari nu renunță la proiect. Dacă PSD a ajuns la fundul sacului cu bugetul de pensii și nu știe de unde să mai facă rost de bani, le sugerăm să înceapă să concedieze din sinecuriștii, beizadelele și politrucii băgați pe ușa din dos în ultimii ani în apartul de stat, care nu fac decât să consume bani publici fără să producă vreun serviciu public”, ”, mai spune Vîlceanu.

 

Deputatul PSD, Dumitru Gherman, a depus la Parlament o inițiativă legislativă prin care copiii majori sunt obligați să-și întrețină material, prin plata unei pensii, părinții, părinții vitregi, bunicii și străbunicii.

Proiectul a fost semnat de a73 de senatori și deputați PSD și unul de la minorități.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel