Răzvan Cuc, VIZAT de noi suspiciuni de CORUPȚIE. Fostul șef al CFR îl ACUZĂ

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Ziua și ancheta la DNA pentru ministrul demis al Transporturilor! După scandalul TAROM, iată că Răzvan Cuc este vizat din nou de suspiciuni de corupție.

Directorul general al CFR l-a acuzat că l-a demis din funcție imediat după moțiunea de cenzură, pentru că ar fi refuzat să semneze un contract de sute de milioane de euro.

Constantin Axinia a fost citat ca martor într-o anchetă pe care Răzvan Cuc refuză, deocamdată, să o comenteze.

Axinia s-a prezentat marţi la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi audiat. Întrebat de ce nu a semnat contractul de modernizare a căii ferate pe ruta Braşov - Sighişoara, aşa cum i-a cerut ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, Axinia a răspuns: „Era riscant pentru companie. Şi pentru mine şi pentru companie”.

El a mai spus că este „posibil” ca destituirea sa de la CFR să aibă legătură cu refuzul de a semna acel contract, informează Știrile PRO TV.

Este vorba despre semnarea unui contract cu un consorțiu de firme care se luptă de câțiva ani pentru a pune mâna pe o lucrare extrem de importantă: reabilitatea unui sector de cale ferată, între Brașov și Sighișoara, pe o lungime de aproximativ 86 de kilometri. Această lucrare a fost estimată la peste 600 de milioane de euro.

 

Consiliul de Administraţie al CFR SA a decis schimbarea din funcţie a directorului general Constantin Axinia

 

Săptămâna trecută, Consiliul de Administraţie al CFR SA a decis schimbarea din funcţie a directorului general Constantin Axinia.

România riscă să piardă o mare parte din finanțarea europeană, pentru că acest proiect este finanțat în proporție de peste 80 % din fonduri europene. Și dacă statul român, respectiv compania de căi ferate, nu va finaliza aceste lucrări în timp util, riscă să piardă banii.

Ministrul interimar al Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că cea mai mare dezamăgire a sa este directorul de la CFR SA, care nu a făcut restructurarea companiei aşa cum i s-a cerut.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel