Răzbunare sau CRIMĂ PASIONALĂ? Noi DETALII în cazul românului ucis în Costa Rica, alături de iubita lui, modelul Raquel Mora

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Noi informații ies la iveală în cazul tânărului român George Oțelac, asasinat în Costa Rica alături de iubita lui, fotomodelul Raquel Maria Gamboa Mora. Polițiștii costaricani iau în calcul și ipoteza unei crime pasionale.

Anchetatorii din Costa Rica iau în calcul noi ipoteze privind asasinarea românului Ionuț George Oțelac și a iubitei acestuia, fotomodelul Raquel Maria Gamboa Mora. Potrivit informațiilor oferite de Agenția de Investigații Judiciare presei din Costa Rica, sunt două ipoteze pe car polițiștii le iau în calcul.

 

Românul a fost împușcat cu opt gloanțe, în timp ce pe iubita lui au răpus-o două gloanțe - unul în cap și altul în umăr. Investigatorii spun că bărbatul a încercat să o protejeze pe iubita lui, făcând un scut în fața gloanțelor. Fără succes însă, două dintre ele i-ai străpuns corpul, ajungând până la ea.

Citește și: Cine este românul EXECUTAT în Costa Rica, alături de iubita lui, un cunoscut FOTOMODEL. Ionuț era din Oradea


Aceleași autorități Judiciare costaricane au declarat că investighează două posibile motive de crimă: fie o ceartă între narco-traficanți, fie ar putea fi vorba despre o crimă pasională. Walter Espinoza, director OIJ a explicat că prima variantă este luată în calcul ținându-se cont de istoricul tânărului român, acuzat în trecut de trafic de droguri, în timp ce despre varianta crimei pasionale, Espinoza nu a vrut să ofere mai multe detalii, rezumându-se la a da de înțeles că românul închiease în condiții deloc bune relația anterioară celei avute cu modelul Raquel Mora.

Românul George Oțelac, în vizorul asasinilor de acum trei luni?

 

Mai mult, porivit publicației costaricane teletica.com, Asupra lui George Oțelac a mai avut loc un atac similar în luna iunie, fiind atunci rănit tot de doi motocicliști când se afla tot la volanul unei mașini în zona La Uruca. El a primit câte un glonț în şold şi unul în gleznă când se întorceau de la funeraliile unui bărbat suspectat de trafic de stupefiante, un anume Pelon. Atunci bărbații l-au atacat de la un metru distanță, dar nu l-au rănit grav. Anchetatorii spun că în declarația lui Oțelac, acesta a spus că atacatorii au avut intenția de a se întoarce asupra țintei, dar au fugit, auzind sirenele de poliție. Polițiștii nu exclud varianta ca atacatorii de atunci să fi încercat acum să își termine treaba, relatează portalul lateja.cr.

Un alt aspect care a intrat în vizorul anchetatorilor este asasinarea modelelor. Raquel MAria Gamboa Mora nu este singurul model costarican ucis din cauza unor presupuse legături cu cartelurile de droguri. În ultimii ani au fost șapte cazuri similare în Costa Rica, în care fotomodele celebre, care erau cunoscute în anturajele narco-traficanților au sfârșit tragic, relatează publicația laprensalibre.cr.

citește și: MAE, detalii de ULTIMĂ ORĂ despre românul UCIS în Costa Rica

Cât despre orădeanul George Oțelac, presa locală din vestul țării relatează că el a fost „cărăuşul” unei grupări de traficanţi de droguri din Timişoara destructurată în 2003, care distribuia, lunar, pe piaţa europeană, droguri în valoare de peste 1,8 milioane de dolari. El a plecat din Oradea după terminarea liceului. Potrivit rechizitoriului din dosarul în care apare numele lui George Oțelac în legătură cu traficul de droguri din România, se arată că: „La data de 27 iulie 2000, pe Aeroportul San Jose, a fost introdusă cantitatea de 20 kilograme de cocaină. Oţelac George Ionuţ a introdus cocaina pe aeroportul din San Jose, disimulând-o într-un recipient de plastic folosit pentru vin", se precizează în rechizitoriu, referitor la drogurile cu care a fost prins orădeanul, la vremea respectivă în vârstă de 19 ani, relatează publicația ebihoreanul.ro

La vremea respectivă, Oţelac a scăpat de anchetele, dar şi de procesele declanşate în România pe numele membrilor grupării, care s-au ales cu pedepse de până la 14 ani de detenţie, cea mai grea fiind în cazul unuia dintre ei de 18 ani de detenţie. 

Ionuț George Oțelac era absolvent al Liceului cu Program Sportiv Oradea şi a activat ca fotbalist la o echipă de tineret în perioada adolescenţei. Plecat din România de la vârsta de 19 ani, din anii 2000,  tânărul s-a stabilit definitiv în Costa Rica, unde și-a găsit sfârșitul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel