Rață delicioasă umplută cu mere, cu o marinadă specială, regina mesei de Crăciun

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Rață delicioasă umplută cu mere, regina mesei festive de Crăciun. Sursa foto: freepik.com
Rață delicioasă umplută cu mere, regina mesei festive de Crăciun. Sursa foto: freepik.com

Pentru mulți dintre noi, principalul și cel mai așteptat fel de mâncare pentru sărbătorile de iarnă este o rață coaptă în cuptor. Dar prepararea are nevoie de o abordare specială, deoarece carnea nu trebuie să fie uscată.

Pentru a face acest lucru, vă sfătuim să pregătiți o marinadă specială pentru rață, care va face crusta crocantă și aurie, iar carnea suculentă.

Între timp, bucătarii, care au împărtășit această rețetă delicioasă, vă sfătuiesc să începeți să gătiți rața cu câteva zile înainte de coacere. Va fi incredibil de gustoasă dacă rămâne în marinată cel puțin o zi.

Brioșele sărate cu trei arome sunt savuroase și apetisante. Rețeta bucătarilor italieni

Cele mai bune mere pentru rața la cuptor sunt Granny Smith. Și pentru ca rața să fie suculentă, trebuie coptă în folie și într-un vas cu capac. Dacă rața este mare, ar trebui să fie gătită mai mult timp. Pentru fiecare 0,5 kg suplimentar, adăugați 30 de minute la 120 C.

În loc de cartofi, puteți folosi morcovi, țelină, păstârnac. Nu vă fie teamă să adăugați muștar de cereale. Înainte de coacere, puteți turna o cantitate mică de vin alb sec peste rață.

Ingrediente: 

rață - 1300 grame,

muștar Dijon - 55 grame,

miere - 60 grame,

mere - 5 bucăți,

cartofi - 5 bucăți,

sare și piper după gust.

Pentru marinată: miere, muștar, sare și piper.

 

Modul de preparare

 

Rața se spală bine și se usucă cu un prosop. Frecați rața cu miere, muștar, sare și piper și lăsați-o în frigider 2 zile.

Scoateți rața din frigider și puneți-o în mijlocul unei folii de staniol, împăturite în două straturi.

Cartofi prăjiți cu ciuperci: o mâncare suculentă și gustoasă pentru cină

Merele se curăță și se amestecă cu sare, piper, muștar și miere, apoi se bagă în rață. Cartofii se curăță, se taie în jumătate și se pun în jurul raței.

Închideți bine folia, astfel încât rața să se gătească în suc propriu și puneți-o într-un cuptor preîncălzit la 180 C timp de 1 oră. Apoi reduceți temperatura la 120 C și gătiți încă 2-2,5 ore.

Salată consistentă de post din orz perlat și legume. Rețeta este simplă și ușoară

Deschideți folia, ridicați temperatura la 200-220 C și coace rața până când apare o crustă aurie. Poftă bună!

-----------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWn

https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g

https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G

https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel