Răsturnare de situație: Novak Djokovic a avut COVID-19 în decembrie

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Jucătorul de tenis Novak Djokovic a primit o scutire de la vaccinare pentru a intra în Australia după o infecție cu SARS-CoV-2 în 16 decembrie, spun avocații săi în documentele depuse sâmbătă la instanță.

Anunțul vine după ce lui Djokovic i s-a interzis intrarea în Australia, imediat ce a aterizat la Melbourne săptămâna aceasta pentru a juca la Australian Open pentru că nu era vaccinat.

Avocații acestuia au anunțat că Novak a avut COVID-19 în 16 decembrie, potrivit BBC, citată de Mediafax. Cel mai bun jucător de tenis din lume se află în prezent într-un centru de detenție pentru imigranți înaintea unui proces care va avea loc luni.

Cazul său a stârnit un mare protest în Australia și a făcut furori în întreaga lume.

Djokovic, în vârstă de 34 de ani, s-a declarat împotriva vaccinării și a primit o scutire medicală pentru a juca în turneu. Decizia i-a înfuriat pe mulți australieni obișnuiți.

De asemenea, miercuri, oficialii Australian Border Force (ABF) au susținut că jucătorul „nu a furnizat dovezi adecvate” la aeroportul din Melbourne, deoarece o infecție anterioară nu a fost un motiv valid pentru a intra fără vaccinare.

În documentele instanței publicate sâmbătă, avocații lui Djokovic au spus că jucătorului i s-a acordat o viză temporară pentru a intra în țară și i-a fost acordată o „exceptare medicală de la vaccinarea COVID” de către Tennis Australia din cauza infecției sale recente, scrie Mediafax.

 

Novak Djokovic, deportat din Australia. I s-a interzis să participe la Australian Open pentru că nu e vaccinat

 

În urmă cu câteva zile, numărul 1 mondial a petrecut mai mult de opt ore la aeroport înainte de a i se spune că nu i se va permite să intre în țară.

Djokovic primise o scutire medicală din partea Tennis Australia pentru a juca în primul Grand Slam al anului, dar presa internațională relatează că acesta nu a putut prezenta suficiente dovezi pentru scutirea sa.

Prin urmare, viza sa a fost anulată și i s-a spus să părăsească țara astăzi. Se pare că va face apel la această decizie.

Prim-ministrul australian Scott Morrison a scris pe Twitter: "Viza domnului Djokovic a fost anulată. Regulile sunt reguli, mai ales când vine vorba de frontierele noastre. Nimeni nu este mai presus de aceste reguli. Politicile noastre de frontieră puternice au fost esențiale pentru ca Australia să aibă una dintre cele mai scăzute rate de deces din lume din cauza COVID, continuăm să fim vigilenți".

O situație cu totul bizară s-a petrecut atunci când Djokovic a ajuns la Melbourne în jur de miezul nopții și se pare că a fost dus într-o cameră de unul singur, departe de echipa sa de antrenori, și a petrecut câteva ore sub supravegherea poliției.

În cele din urmă, el a fost cazat la un centru de detenție. Acum, însă Novak Djokovic a cerut să fie transferat de acolo pentru a se putea antrena înaintea Openului Australiei, au anunţat, sâmbătă, avocaţii acestuia.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel