Rareș Bogdan, despre victoria dreptei în Italia: „Este un pericol real, pe care foarte mulți nu îl percep. Europa se îndreaptă spre o zonă extrem de periculoasă”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Rareș Bogdan a vorbit luni, la Digi24, despre victoria alianței de dreapta din Italia, alianță din care fac parte două partide extremiste. Europarlamentarul PNL spune că acest lucru este „un pericol real pe care foarte mulți nu îl percep”.

„Este un pericol real, pe care foarte mulți nu îl percep. Când se vor trezi cu balaurul la ușă vor înțelege de fapt, exact ca în anii 30, sub ce pericol se află Europa. Sunt mai multe consecințe. Pe de o parte, este o încremenire a unor discursuri ale partidelor mainstream, care din păcate nu au mai reușit să se adapteze unor nevoi reale de a spune lucrurilor pe nume. Doi. O coadă a Rusiei prezentă peste tot, este cunoscut peste tot de altfel, modul în care Salvini a acționat în relația cu Federația Rusă, pe lângă asta, un curent extrem de agresiv, ultranaționalist, extremist, cu filiație în cadrul Italiei, a unor partide care au pornit de la 4-5 la sută și au ajuns astăzi să domine scena politică italiană.

Rezultatul alegerilor din Italia și victoria lui Meloni împart Europa în două. De la „mare victorie!“ la „zi întunecată pentru Italia şi Europa“

Dar, cred că înainte de orice ar trebui să căutăm nu vinovații, ci să realizăm pericolul, să conștientizăm că Europa se îndreaptă spre o zonă extrem de periculoasă, similară anilor 30, și să acționăm. Adică, să ne adaptăm noi, cei din partidele clasice, de dreaptă conservatoare, de dreaptă modernă, centru sau stânga, să ne adaptăm mesajul pentru cetățeni care solicită ca politicienii să fie extrem de direcți, să vorbească despre problemele reale, și de asemenea, să realizăm că în momentul acesta Europa este sub un dublu asalt. (...)

Alegerile din Italia, haos pe piețele financiare: Dobânzile din zona euro au crescut semnificativ după anunțarea rezultatelor

Voi ridica în cadrul PPE această problemă. Dragi colegi din Germania, din Franța, din Polonia, haideți să ne trezim, pentru că altfel, politici de tip Jobbik, de tip Fidesz, de exagerări și radicalisme de tipul lui Viktor Orban sau Kaczynski își vor găsi ecou în tot mai multe state. Iar în momentul în care această furtună va cuprinde nu doar 4, 5 state, ci va mai cuprinde 2, 3, 4 state, va fi prea târziu ca Uniunea Europeană să se adapteze unei noi situații”, a spus la Digi24 Rareș Bogdan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel