Rareș Bogdan: Coaliția toxică PSD-ALDE refuză să permită justiției să decidă asupra vinovăției unui demnitar

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Senatul a respins cererea DNA de ridicare a imunității lui Călin Popescu Tăriceanu, acuzat de luare de mită în perioada când era premier. Rareș Bogdan a reacționat dur la respingerea cerei DNA și spune că "PSD se dovedește același partid care blochează anchetele penale, protejează corupții și pulverizează statul de drept."

"Senatul a respins cererea DNA privind ridicarea imunității parlamentare a lui Călin Popescu Tăriceanu.

Scutul pe care l-a făcut din nou PSD în jurul lui Călin Popescu Tăriceanu arată că reîntoarcerea socialiștilor din România la valorile democrației este imposibilă.
În ciuda perdelelor de fum de după pierderea alegerilor, PSD se dovedește același partid care blochează anchetele penale, protejează corupții și pulverizează statul de drept. Pentru a nu știu câta oară, coaliția toxică PSD-ALDE refuză să permită justiției să decidă asupra vinovăției unui demnitar. Din nou, demnitarii suspecți de corupție din PSD-ALDE sunt considerați de colegii lor mai presus de românii de rând. Dacă o mamă săracă fură o pâine, face închisoare minimum 6 luni. Dacă un demnitar este suspectat că a luat șpagă, este protejat de colegii lui.
Una dintre prioritățile Partidului Național Liberal, când va prelua puterea, este regândirea sistemului de imunități și privilegii ale demnitarilor. Constituția spune limpede, la articolul 16, pct 1, că cetățenii sunt egali în fața legii și a autorităților publice, fără privilegii și fără discriminări. Iar la punctul 2, se arată clar: Nimeni nu este mai presus de lege.
Deoarece Constituția a fost făcută tocmai pentru a permite interpretări și portițe prin care demnitarii suspecți pot scăpa rigorilor legii (capitolul referitor la Imunitate), PNL se obligă să propună revizuirea Legii fundamentale astfel încât în România să nu mai existe cetățeni de rang 1 și cetățeni de rang 2.
Vă reamintesc, DNA îl acuză pe Tăriceanu că a primit indirect, în perioada 2007 – 2008, pe când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.

PSD amână votul din toamna anului trecut. ... Suntem datori să restabilim echitatea în România!!", a scris Rareș Bogdan pe pagina personală de Facebook.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel