Rareș Bogdan, mesaj pentru Diaspora: „Nu sunteți singuri! Fiți responsabili și respectați regulile, carantina și izolarea“

Sursa foto: Facebook Rareș Bogdan
Sursa foto: Facebook Rareș Bogdan

Europarlamentarul Rareș Bogdan reacționează și face un apel atât către autorități, cât și la românii care se întorc acasă. Români din Italia au plecat din țara europenă cea mai afectată de coronavirus și se întorc acasă. Numai că la intrarea în țară unii se opun intrării oblgatorii în carantină pentru 14 zile.  

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, îndeamnă românii din diaspora care revin acasă la „responsabilitate, empatie și frăție!“.

„Sunt frații noștri și nu pot fi abandonați, blocați sau respinși! Orice om normal înțelege că cei care doresc să vină acasă în România trebuie primiți! O țară normală nu-și abandonează niciodată cetățenii! Nici în cele mai grele situații!
România este într-o situație dificilă și trebuie să se ridice la înălțimea unei provocări fără precedent!

Statul este obligat să facă tot ceea ce trebuie pentru ca frații care vin să fie primiți în condiții de siguranță! De asemenea, același stat este obligat să nu pună în pericol cu nimic sănătatea, viața celor din interior! Totodată, fac un apel sincer și extrem de clar: toți cei care vor să vină spre România, spre țara lor, spre casa lor, trebuie să se supună regulilor instituite de statul român! Aceste reguli sunt menite de a proteja cetățenii. Pe toți! Și cei care vin, și și cei care sunt deja aici.


Îi rog pe toți frații din Diaspora să înțeleagă situația și să se supună regulilor de autoizolare sau carantină și să nu îngreuneze misiunea autorităților!


În aceste zile, mai mult decât oricând, cu toții trebuie să dăm dovadă de responsabilitate și să avem inimă! Îi rog pe toți cei care nu-și pot ascunde frustrările să înceteze să-i jignească pe frații noștri care se întorc acasă disperați, ca la o mamă! Căci asta e România tuturor!

Ei au dreptul să vină în țara lor, iar noi avem obligația să-i adăpostim! Cu toții, însă, trebuie să înțelegem că nu e loc de șmecherie, fentă sau revoltă! Regulile institute de statul român trebuie respectate!
Un neam cu o genetică puternică se vede exact în asemenea momente. Este un examen pe care suntem obligați să îl trecem!

În următoarele zile, România dă un examen vital pentru existența ei ca națiune! Neamul românesc are capacitatea de a face față oricărei provocări și are forța de rezista!

Atunci când îi priviți venind, gândiți-vă că puteați fi voi în locul lor! Nu au plecat de bucurie, ci de deznădejde! Iar acum fug de nenorocire venind ACASĂ!

...Dragii noștri, nu sunteți singuri! Nu v-a abandonat nimeni, dar fiți și voi responsabili și convingeți-i pe toți să accepte regulile impuse! Sunt spre binele tuturor! ROMANIA este casa noastra, a tuturor. Impreuna suntem puternici si vom reusi sa trecem si prin aceasta incercare. #impreuna“, este mesajul postat de Rareș Bogdan pe pagina sa de Facebook. 
 
[citeste si]
 

Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy