Rareș Bogdan, despre prezidențiale: „Îl sfătuiesc prietenește să nu intre în această luptă. Se face de râs”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a precizat, în această seară, într-o intervenție telefonică la RTV, că președintele Klaus Iohannis nu este interesat de postul de președinte al Consiliului European, dorind să candideze pentru al doilea mandat la Cotroceni. 

Referindu-se la informațiile publicate de Financial Times, potrivit cărora Klaus Iohannis se află pe lista scurtă pentru postul de președinte al Consiliului European, Rareș Bogdan a spus: „Mai trebuie să vrea și Grivei, adică mai trebuie să dorească asta și președintele României, care și-a exprimat dorința de a candida pentru al doilea mandat la Cotroceni și pentru a merge mai departe pe acest proiect politic. Deci domnia sa nu a spus nici măcar o clipă că ar abandona funcția prezidențială din România pentru una de foarte mare reprezentare la nivel european".

Pe de altă parte, acesta a vorbit și despre informațiile potrivit cărora ar exista disensiuni între liderii USR și PLUS.

„Nu cred că Dacian Cioloș s-a certat cu Dan Barna, pot exista diferențe de opinie. Cu siguranță ei vor face un sondaj pentru a vedea cum stau, dar, cu tot respectul, cu toată aprecierea, cred că experiența politică a dlui Cioloș este mult mai mare și nu cred că dl Barna, chiar dacă a dus partidul domniei sale în parteneriat cu cel al lui Dacian Cioloș de la 8 la 22%, nu are astfel de gânduri. Deci cred că dacă ar fi să candideze unul dintre ei, cel puțin la ce am primit eu pe ultimele trei sondaje de opinie, nu încape îndoială că între cei doi, astăzi cel puțin, Dacian Cioloș este mai bine cotat ca notorietate și încredere. Sigur, mai e mult până departe, mai pot fi schimbări până în septembrie", a afirmat Bogdan, potrivit g4media.ro.

El a precizat că militează pentru o mare alianță a opoziției, subliniind că o majoritate serioasă nu poate fi construită decât în jurul PNL, USR, PLUS și PMP.

„Dacian Cioloș va fi spulberat de Klaus Iohannis. În fața lui Klaus Iohannis nu va lua nici 25% și îl sfătuiesc prietenește să nu intre în această luptă pentru că se face de râs și o să aibă probleme în propria formațiune", a mai declarat Rareș Bogdan.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel