Rareș Bogdan anunță că depune PLÂNGERE PENALĂ împotriva Liei Olguța Vasilescu: „Ce ființă oribilă!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Prim-vicepreședintele PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan, anunță că va depune o plângere penală pe numele Liei Olguța Vasilescu după derapajul grav al șefei de campanie a Vioricăi Dăncilă la adresa prezidențiabilului PNL, Klaus Iohannis.

„Domnul Klaus cred deja se şi vede şef de lagăr de concentrare şi toţi PSD-iştii băgaţi acolo la reeducare", a declarat Vasilescu, ca aluzie la faptul că Iohannis afirmase anterior că se află în război cu PSD. 

Într-un amplu mesaj publicat pe Facebook, Rareș Bogdan cataloghează atitudinea social-democratei drept o „propagandă mizerabilă” și precizează că „atacul xenofob la adresa președintelui Klaus Iohannis depășește orice limită”.

Europarlamentarul PNL susține că prin declarația sa, Olguța Vasilescu „își bate joc, pur și simplu, de Holocaust” și avertizează că „retorica urii poate avea consecințe nefericite”. Rareș Bogdan se referă astfel la faptul că Germania s-a putea simți ofensată de un astfel de mesaj.

„Propaganda mizerabilă făcută de Olguța Vasilescu o înfundă pe Viorica Dăncilă. Nu că n-aș mai putea eu de asta! Însă atacul xenofob la adresa președintelui Klaus Iohannis depășește orice limită. Dacă n-ar fi citit doar etichete de blugi, șefa de campanie a lui Dăncilă ar fi putut afla că, la realizarea Marii Uniri au contribuit nu doar românii. Sașii, evreii, toate minoritățile care au înțeles că dacă istoria le-a așezat aici, au ocazia de a ridica împreună acest tărâm, s-au achitat onorabil de o datorie nobilă.

Citește și Olguța Vasilescu, contre cu Rareș Bogdan: Vasilescu - Ne amenință cu pușcăria! Bogdan - Alo DNA?

Totodată, a te folosi de traumele evreilor pentru un folos electoral, a le reaminti mereu cea mai nenorocită filă din istoria omenirii este de o josnicie fără margini. Olguța Vasilescu își bate joc, pur și simplu, de Holocaust! 6 milioane de evrei uciși de un scelerat care nu caracterizează marea națiune germană sunt pentru ea o temă de propagandă! Dar atâta știe! O poți scoate din PRM, dar niciodată n-o să poți scoate PRM-ul din ea. Cu această retorică s-a lansat, asta consideră că o poate consacra. Ce ființă oribilă!

Numai că retorica urii poate avea consecințe nefericite. A-l prezenta pe președintele Iohannis drept un neamț care vrea să facă rău românilor ar putea indica partenerilor noștri occidentali faptul că în țara noastră există o mare intoleranță etnică. Și nu este adevărat. Josnicia asocierii originilor germane ale șefului statului cu ororile nazismului este fără margini și mă întreb: oare Olguța Vasilescu e chiar normală? Trebuie să fii nebun să faci asemenea asocieri. Se gândește cineva în PSD că Germania s-ar putea simți extrem de ofensată? Vă dați seama ce zace în mintea celor pe care PSD îi consideră izvoare de mesaj dacă ei recurg, periodic (căci nu e prima oară) la asemenea porcării?

Vă mai spun ceva: un studiu sociologic realizat anii trecuți arată că minoritatea germană este cea mai simpatizată din România. 82% dintre românii chestionați au o părere bună și foarte bună despre germanii din țara noastră. Sunt considerați serioși, harnici, serioși, disciplinați, iar conviețuirea cu sașii din Transilvania este un model pentru multe state avansate", a scris Rareș Bogdan pe Facebook.

 

Rareș Bogdan: „Prima e frica PSD de a pierde groaznic”

 

Prim-vicepreședintele PNL vorbește și despre posibilele motove pentru care PSD incită la ură.

„De ce incită PSD la ură? Totul se învârte în jurul fricii. Prima e frica PSD de a pierde groaznic. A doua este frica pe care încearcă să o inducă goarnele PSD alegătorilor, căci au citit ei în manualul de marketing politic că e un vehicul semnificativ. Vă dau o veste: nu mai este!! Oamenii au priceput că sunt manipulați și așteaptă soluții, speranță, nu sperietori! A treia frică eu cred că e agenda personală a Olguței Vasilescu: Dacă Dăncilă scoate sub 20%, i se va imputa ei, care e șefa de campanie, că a fost ineficientă, deci adio carieră politică! Câtă mizerie... Vă anunț că vom face plângere penală! NU putem tolera așa ceva!”, a mai scris Rareș Bogdan.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel