Rapoartele GRECO privind România, publicate pe 9 iulie

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Guvernul Dăncilă a decis, în sfârșit, când va face publice rapoartele Greco.

Ministrul Justiției, Ana Birchall, a transmis Grupului Statelor împotriva Corupției (GRECO) că Guvernul PSD va publica cele două rapoarte privind România pe 9 iulie, ora 11.00.

În raportul său anual, GRECO analizează măsurile pe care le-au luat cele 49 de state membre împotriva corupției în 2018, în special în privința parlamentarilor, judecătorilor și procurorilor. În cazul României, GRECO arată că este țara cu cel mai mare (6) număr de recomandări neimplementate referitoare la parlamentari, de fapt, nicio astfel de recomandare nefiind implementată aici, potrivit hotnews.ro.

 
''Corupţia are consecinţe devastatoare pentru drepturile omului, democraţie şi statul de drept. În general statele noastre membre au făcut progrese pentru a pune în practică măsuri de prevenire şi combatere a corupţiei, dar trebuie făcut mult mai mult. Recomandările GRECO nu sunt opţionale. Guvernele, parlamentarii şi alte autorităţi naţionale trebuie să-şi arate angajamentul în combaterea corupţiei prin implementarea integrală a recomandărilor GRECO'', a subliniat secretarul general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland.
[citeste si]
 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel