PRIMUL ministru ALDE care REFUZĂ să plece din guvernul Dăncilă

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Deși Călin Popescu Tăricenu a anunțat că ALDE a decis să plece de la guvernare, iată că este posibil ca nu toți colegii lui să execute ordinul.

Ramona Mănescu a afirmat că va rămâne ministru de Externe, chiar dacă ALDE a decis să iasă de la guvernare. Ea a adăugat că se așteaptă să fie exclusă din ALDE, după cum chiar șeful ei de partid a anunțat public.

„Eu am acceptat această onoare de a fi ministru de Externe pentru că am considerat că politica externă e importantă, cred că e important să fim parnteneri serioși pînă la capăt. Eu am înțeles decizia ALDE, o respect, dar în momentul acesta România să dea semnale că e inconsecvent la nivel exterior cred că e un lucru rău. Eu îmi asum să rămân în continuare (...) pentru că suntem în tr-un moment în care vor fi decizii pentru România. Îmi asum eu să pierd politic la nivel intern, dar să nu piardă România pe termen lung" a declarat Ramona Mănescu, luni, într-o intervenție telefonică la Digi 24.

Aceasta a spus că a avut o discuție cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu despre acest subiect.

„Sigur. Mi-a spus că e posibil ca în perioada următoare să se iasă de la guvernare. L-am și întrebat pe dl președinte Tăriceanu când se va întâmpla asta, pentru că am niște întâlniri bilaterale, dumnealui a spus continuă să îți faci treaba", a explicat Mănescu.

Ministrul de Externe a adăugat că este convisă că Tăriceanu își va respecta afirmația potrivit căreia va da afară din ALDE miniștri care rămân în Guvern.

„Sunt convinsă că așa va fi. Nu am nicio îndoială că va face face acest lucru. Nu trec la PSD. Asta este clar. Eu îmi continui misiune ca ministru al Afacerilor Externe și cred că asta este suficient", a conchis Ramona Mănescu, potrivit Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel