Ramona Mănescu, după ATENTATUL TERORIST: „A fost ţintită Ambasada României. Diplomatul ROMÂN şi-a dat VIAȚA pentru ceilalţi”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, a declarat, în această seară, la Antena 3, că atacul terorist de la Kabul a vizat Ambasada României, precizând că a fost vorba de un asalt susţinut timp de câteva ore şi că imobilul respectiv nu mai poate fi utilizat.

„Este un eveniment tragic pentru România. Un om și-a pierdut viața. Un om tânăr născut în 1976 și-a dat viața să îi salveze pe ceilalți în efortul de a combate aceste atac terorist. Este incredibil că în continuare cu eforturile României și ale NATO în Afganistan sunt în continuare aceste atacuri teroriste. S-a întâmplat acum să atace misiunea română, dar vă spun că e la ordinea zilei. A fost un atac susținut cu mașini capcană, cu tot tacamul așa cum sunt obișnuiți teroriștii talibani să acționeze.

Citește și Afganistan. Diplomat ROMÂN, UCIS într-un ATENTAT TERORIST

12 diplomați români au fost în total în momentul atacului. Atacul a început aseară la ora 20.00. A durat câteva ore. A fost un asalt cu mitraliere după mașinile capcane, a fost un tir. Dimineață au reușit să îi evacueze. Acum sunt în siguranță. După ce au atacat clădirea principală au incendiat alte anexe. Locul nu mai poate fi folosit acum”, a spus Ramona Mănescu, la Antena 3.

De asemenea, ministrul de Externe a precizat că diplomatul român s-a luptat cu teroriștii și și-a dat viața pentru a-i apăra pe ceilalți. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel