Ramona Mănescu, despre ce urmează să facă: "Vreau să demonstrez"

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Ministrul de Externe Ramona Mănescu a declarat că vrea să demonstreze că o femeie se poate ridica la înălţimea funcţiei pe care o deţine. Ea a precizat că se înţelege bine cu premierul Viorica Dăncilă şi există încredere între ele două.

„Sunt cu atât mai bucuroasă de această numire, dar mai ales mă simt foarte, foarte responsabilă de poziţia pe care o am, pentru că îmi dau seamă pe lângă faptul că sunt primul ministru al Afacerilor Externe în România, vin după nume grele şi vreau să demonstrez că şi o femeie se poate ridica la înălţimea funcţiei pe care o deţine", a afirmat Ramona Mănescu, joi, la Antena 3.

Întrebată cum de după 12 ani în care a fost europarlamentar acum a ajuns ministru de Externe, Ramona Mănescu a răspuns: „Cred că a fost şi un context care a favorizat numirea mea la acest minister, dar în afară de aceasta, cred că colegii mei din ALDE şi coaliţie mă cunosc foarte bine, cunosc parcursul meu şi profesional şi politic şi parcursul meu s-a axat pe relaţii internaţionale, diplomaţie. Probabil că relaţiile pe care am reuşit să le stabilesc din aceste poziţii, şi experienţa pe care am acumulat-o, i-au convins pe colegii mei că sunt potrivită pe această poziţie. Sper să reuşim să aducem în politica externă românească o poziţie de negociere activă, pentru eu cred în asta şi în politica externă pro-activă, şi în faptul că România fiind un partener loial în cadrul UE şi NATO merită pe deplin să îşi satisfacă dorinţele, cerinţele care i se cuvin".

Chestionată cum se înţelege cu premierul, noul ministru de Externe a replicat: „Relaţiile interumane contează poate cel mai mult, iar în diplomaţie mai mult decât în orice alt domeniu. Contează să comunică, să ai canal de comunicare cu cineva. Sigur că a contat şi faptul că eu şi doamna premier ne înţelegem, ne cunaştem de foarte mult timp, am lucrat pe anumite dosare şi e nevoie de încredere, iar încrederea există".

Ramona Mănescu, noul ministru de Externe, Nicolae Moga numit la portofoliul Interne şi Mihai Fifor vicepremier pentru parteneriate strategice au depus jurământul de învestitură, miercuri, la Palatul Cotroceni. Decretele pentru numirea celor doi au fost semnate de şeful statului în aceeaşi zi, conform Mediafax.ro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel