Raluca Turcan, săgeţi către Gabriela Firea: "Cu răspunsuri ţâfnoase de la Primăria Generală nu putem rezolva problema"

StiriDiaspora Team / 2 mar 2020, 14:19 Salveaza PDF Comentarii

Vicepremierul interimar Raluca Turcan a declarat că Executivul are toată deschiderea la nivelul Ministerului Mediului pentru rezolvarea problemei poluării în Bucureşti, dar situaţia nu poate fi remediată cu "răspunsuri ţâfnoase" venite de la Primăria Generală.

"Putem să avem toată deschiderea la nivelul ministerului Mediului pentru soluţionarea poluării, dar cu răspunsuri ţâfnoase venite de la Primăria Generală nu putem rezolva absolut nimic. În câteva luni, din iunie 2020, după alegerile locale, sunt convinsă că vom avea o colaborare mai bună între Primăria Generală şi Ministerul Mediului în problematica poluării", a afirmat Raluca Turcan, luni, într-o postare pe Facebook.

Ea a atenţionat că, din ce în ce mai frecvent, Bucureştiul înregistrează "cote semnificative de poluare" care pun în pericol sănătatea tuturor, dar mai ales pe cea a copiilor şi vârstnicilor.

"Suntem o capitală europeană, dar uneori, din ce în ce mai des, înregistrăm aceleaşi niveluri de poluare ca oraşele din India", a susţinut Turcan.

Vicepremierul interimar a adăugă că, în mod normal, şi Primăria Generală a Capitalei trebuia să ia măsuri pentru îmbunătăţirea calităţii aerului, dar, "ca de obicei, se află în silenzio stampa pe aceasta temă".

"Şi atunci când este luată la întrebări în chestiunea poluării, răspunde cinic: 'Mutaţi-vă din Bucureşti, dacă nu vă place în Bucureşti!' ", a afirmat Turcan.

În acelaşi context, ea a salutat faptul că Ministrul Mediului "a reacţionat prompt", luni, anunţând că până la finalul săptămânii vor fi controlate toate sursele de ardere din Bucureşti şi Ilfov, pentru a stabili dacă operatorii deţin echipamente pentru monitorizarea şi măsurarea continuă a emisiilor de poluanţi prin ardere. 

[citste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy