Raluca Turcan: „Ne-am pus mandatul pe masă, iar CCR a confirmat că am procedat corect”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Vicepremierul Raluca Turcan a afirmat că Guvernul a avut dreptate când și-a pus mandatul pe masă, prin asumarea răspunderii pe Legea bugetului pe acest an, iar Curtea Constituțională a confirmat că procedura a fost corectă.

„Legea Bugetului de Stat și Legea Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat sunt constituționale! Procedura de angajare a răspunderii a fost o urgență absolută, pentru ca țara să aibă de la 1 ianuarie un buget adoptat. Am ajuns în această situație excepțională pentru că Guvernul Dăncilă nu a respectat Legea nr.500/2002 privind finanțele publice, care obligă Executivul să construiască bugetul până la 1 noiembrie și să îl aducă în Parlament înainte de 15 noiembrie", a scris Raluca Turcan, miercuri, pe Facebook.

Ea a adăugat că Guvernul Orban a plătit toate facturile restare, a adoptat rectificarea bugetară, și-a asumat răspunderea pe bugetul de stat pentru ca autoritățile locale să își poată gestiona banii.

„În mai puțin de două luni de la preluarea mandatului, Guvernul Orban a adoptat o rectificare bugetară dificilă, a plătit toate facturile restante și și-a angajat răspunderea pe Legea Bugetului de Stat și Legea Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat pentru 2020. Astfel, România a avut un buget în vigoare încă din primele zile ale anului 2020. Este pentru prima dată, în ultimii ani, când autoritățile locale au putut să-și construiască bugetele locale și să-și programeze toate cheltuielile încă de la începutul anului. Am oferit stabilitate și predictibilitate economică țării, lucru care s-a văzut în stabilizarea cursului leu/euro", a completat Turcan.

Vicepremierul a conchis că „a fost un demers constituțional, corect și curajos. Ne-am pus mandatul pe masă pentru binele țării, iar CCR a confirmat că am procedat corect!".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel