Raluca Turcan: Condamnaţii penal nu au ce căuta în funcţii publice!

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, afirmă că PNL salută decizia CCR privind inițiativa "Fără penali în funcții publice".

Raluca Turcan amintește faptul că PNL a depus încă din noiembrie 2017 două proiecte legislative care interzic persoanelor condamnate penal să poată fi alese în Parlamentul României sau în funcţia de Preşedinte al României.

"Condamnaţii penal nu au ce căuta în funcţii publice! PNL salută decizia CCR privind iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei prin care se instituie interdicţia pentru cei condamnaţi de a fi aleşi în funcţii publice. Solicităm celeritate în procedura parlamentară, astfel încât până la sfârşitul legislaturii să avem cel puţin un vot într-una dintre camerele Parlamentului, astfel încât să evităm riscul casării iniţiativei la finalul legislaturii. PNL este partidul care a depus în Parlament, încă din noiembrie 2017, două proiecte legislative care interzic persoanelor condamnate penal să poată fi alese în Parlamentul României sau în funcţia de Preşedinte al României. Aceste două proiecte au fost avizate favorabil de Consiliul Legislativ, care nu a indicat vreun risc de neconstituţionalitate", a scris Raluca Turcan pe Facebook.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel