Raluca Prună, revoltată de atacurile asupra chirurgului Victor Costache: "Întors din Diaspora, ce-i oferă România?"

Narcis Popa |
Data publicării:

Fostul ministru al Justiției, Raluca Prună este revoltată de atacurile la adresa ministrului Sănătății Victor Costache, despre care s-a aflat că a continuat să opereze și după ocuparea acestei noi funcții. 

"Avem un chirurg. Victor Costache. Care după ce studiază in România, profesează 10 ani in Franţa, Marea Britanie, Danemarca, Scoţia, Germania și în Quebec. Apoi decide sa se întoarcă in România. Mai decide, dupa o vreme, sa accepte sa fie ministrul sănătății. Moraliștii de serviciu încep sa îl atace ca profesează gratis (ma rog, pe un contract cu valoare minima ca altfel nu permite legea noastră), in timpul liber. De neacceptat, urla câinii de serviciu. Halucinant și nu trebuie sa ramana nepedepsite nici întoarcerea acasa, nici acceptarea functiei de ministru al sănătății in țara nosocomialelor, a găștilor medicale care fac exact ce vor, a mult prea potentei Casei de Sanatare stat-in-stat, cu prețuri decontate in spitale mizere la nivel de top in orice alt stat funcțional.

Pentru mine cazul ministrului, chirurgului Costache este un caz test.

 Test pentru toate partidele, inclusiv cele cu 'oameni noi' si 'politica altfel', care de-a lungul anilor au promis de la 25 de mii de euro (PSD Geona) la scutiri de taxe (USR Barna) tot ce se putea imagina pentru romanii care se întorc acasa. Nu e clar ce romani. Probabil nu cei care au o profesie și au făcut performanța in pribegie și nu cei care nu vor vota orbește niciun politician care promite chestii discriminatorii numai pentru voturi obținute usor. Chirurgul Costache nu intra in nicio categorie care sa folosească micului politician dâmbovițean, care vede numai pana la următoarele alegeri și nu se da plecat nici când pierde lamentabil caci se crede un fel de Mesia local. Ce ii oferă patria lui Victor Costache? Mai nimic, caci in afara de premierul care l-a numit niciun politician cu întoarcerea diasporei in discurs și oferte mirobolante pentru cei care nu se întorc niciodată nu a deschis gura sa spună nimic despre ridicolul atacului la chirurgul Costache. USR (ca PSD nu ma interesează) putea ieși prin Dan Barna sa spună ca sustine neimpozitarea celor 200 lei pe operație pe cord deschis făcută de Costache cel reîntors acasa. Și ca invita și alți chirurgi, cercetători, juriști, chimiști, fizicieni, matematicieni, patiseri și șoferi sa vina acasa pentru exact aceleași avantaje. A fost însă tăcere, ca atunci când inviți o ruda mai deșteaptă la masa, dar speri din tot sufletul sa nu vina ca nu poți susține conversatia.

Raluca Prună: Nu pricep nimic 

 

(...)

Nu e buna nici experiența lui și nici el, ca vine cu idei de import și ne strica feng shui'ul de capitalism cu idei socialiste și apucături sovietice. Nu e bun ca promovează ideea spitalului privat in România care sa concureze spitalul de stat captiv pe bani mulți, atât de mulți ca numai Casa de Asigurari de Sanatate știe câți și nu ne spune ca sa nu murim pe loc și sa piardă plătitori pentru nimic la cea mai mare afacere de corupție din România: sănătatea. Mai vrea chirurgul acesta Costache sa reducă din cheltuieli pentru intervenții in alte state ale Uniunii pe formularul E112, pe bani mult mai mulți decât dacă intervenția se face in România in sistemul privat. Șoc, groaza! E deci periculos Costache și trebuie doborât pana nu strica de tot cutumele locale ale micii intelegeri.

Și acest atac vine exact după 'consensul' in societatea noastră egalistarista ca justiția socială începe cu magistratul care nu merita pensia pe care jandarmul care gazează și invartitorul de hârtii din sistemul militar le merita pe deplin.

Eu nu pricep nimic. Nu pricep ce țara vrem și ce opțiuni facem. Și nu pricep ce oferta politica exista pentru o țara functionala. Pana acum am priceput ca singurul proiect de tara e aruncarea cu bani in cresteri nesustenabile de salarii si pensii care sunt sustinute numai de cei cu orbul gainii si indiferenta fata de copiii care vor ramane sa plateasca dezmatul cu lautari al intratului cu capul in zidurile realitatii.

Din cazul Costache înțeleg numai ca vorba veche cum ca nimeni nu e profet in propria țara e ca niciodată mai adevarata. Vrem reforma, dar sa nu doară, suntem in noroi pana la gât dar știm noi singuri cum sa ieșim din el, candva cand va fi mai profitabil pentru noi. Costache e suspect ca, pe langa functia publica pe care daca o faci onest si ai o profesie o faci in pierdere, își face gratis profesia cea mai nobila, de medic, in week end. Dar dam din gura ipocrit cu diaspora pe care o așteptam acasa cu pâine și sare. Asa va fi primit oricare, exact precum Victor Costache - la proportiile cuvenite, ca nu toti ajungem ministri. Diaspora zilele acestea e chirurgul Costache căruia ii doresc sa nu fie dezamăgit. Exista o țara paralela cu politica dâmbovițeană și presa pe comanda care îi admira performanța dovedita înainte de reîntoarcerea acasa. Restul e gargara locală, provinciala, pentru bani de publicitate sau pentru voturi când avem nevoie de diaspora. In realitate, ne pasa de diaspora și ce poate aduce înapoi acasa, in general de reforma autentica in Romania, cam cât ne pasa de negrul de sub unghie in țara europeană cu cel mai mic consum de săpun pe cap de locuitor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel