Raed Arafat, primele declarații despre românul infectat cu coronavirus

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto Facebook
Foto Facebook

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a explicat, la Antena 3, ce se întâmplă cu românul infectat cu coronavirus de pe nava de croazieră Diamond Princess, în apele teritoriale ale Japoniei.

„Autoritățile japoneze au trimis echipe care au intrat acolo si au asigurat asistență la nivelul navei. Când apare un caz, el este evacuat și dus la spitalele desemnate de autoritățile japoneze”, a afirmat Raed Arafat, la Antena 3.

„Noi sperăm ca totul să fie ok pentru că la majoritatea boala trece fără efecte critice. Procedura care se face în Japonia e una foarte corectă, e o procedură prevăzută în regulamentul sanitar internațional si orice țară care are astfel de situații procedează în mod identic. E un regulament mondial pe partea de carantinare la nave la care apar boli infecțioase la bord”, a mai spus Arafat.

Secretarul de stat Raed Arafat a reiterat că persoanele aflate în carantină „nu sunt pacienți, nu sunt bolnavi", ci sunt persoane care au intrat în contact cu un virus și se află în perioada de incubație, pentru a se observa dacă dezvoltă boala cu pricina.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel