Raed Arafat: Nunțile, botezurile şi aniversările sunt interzise pe plan național, cu o singura EXCEPŢIE

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
gov.ro
gov.ro

O ședință a Comitetului Național pentru Situații de Urgență a avut loc marți seară, fiind așteptată instituirea unor noi restricții, precum limitarea nunților și botezurilor, după cum declara premierul Ludovic Orban.

Ministrul Sănătății și secretarul de stat Raed Arafat susțin o declarație de presă la finalul ședinței, pentru a anunța noile măsuri.

„Portul măștii este obligatorie în zonele aglomerate unde incidența este sub 3 la mie. Când incidența depășește 3 la mie purtarea măștii e obligatorie în toate spațiile deschise. În zonele cu rata între 1,5 și 3 la mie restaurantele vor funcționa la 30 la sută din capacitate și cu program limitat. În zonele cu rată peste 3 la mie se închid. Aceleași reguli se aplică și în cazul teatrelor și cinematografelor. Evenimentele private, nunți, botezuri, aniversări, în spațiile închise și deschise sunt interzise pe plan național. Fac excepţie  căsătoriile religioase, care sunt sunt permise. Tot personalul din centre rezidențiale se va testa 1 dată pe săptămână“, a spus Raed Arafat. 

„E foarte greu să se respecte regulile la aceste evenimente în general. Aici nu vorbim de săli de curs. S-a dovedit că nu se respectă regulile întotdeauna, devin locuri unde se răspândește virusul. Dacă situația se îmbunătățește, dar la acest moment aceasta este decizia CNSU. Este vorba despre evenimentele private în afara lăcașurilor de cult. Botezul de la biserică nu e inclus aici, acela se face cu număr limitat de participanți“, a mai spus Raed Arafat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel