Raed Arafat: „Avocatul Poporului o sa intre în istoria pandemiilor”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
gov.ro
gov.ro

Raed Arafat susține că atacul Avocatului Poporului la Curtea Constituțională privind carantina are un efect extrem de grav în lupta cu pandemia.

Concret, acesta a declarat că libertatea individuală vorbește de dreptul la sănătate, un drept pe care oamenii nu au voie să îl neglijeze. Mai mult decât atât, Arafat a mai spus că discuțiile pe această temă sunt absurde.

„Nu sunt enervat. Noi suntem într-o situație atipică. Vorbim de un domeniu extrem de specializat când vorbim de bolile contagioase.

Noi ca medici avertizăm: preveniți, limitați contactele și vine un jurist și îți spune despre libertățile individuale. Ok.

Libertatea individuală, inclusiv Constituția României, vorbește de dreptul la sănătate, de dreptul la mediul sănătos, deci asta înseamnă că eu ca individ sub nicio formă n-am voie să neglijez o boală infecțioasă și să atentez la sănătatea ta și să spun că nu mă interesează și să spun că este dreptul meu.

Criticat a fost și modul în care Avocatul Poporului a transmis către spitalele COVID-19 din țară informări cu privire la monitorizarea făcută de instituție prin mecansimul anti-tortură. „Actul acesta va intra, de asemenea, în istoria pandemiilor. Când se trimite o hârtie la spitale că sunt monitorizate pentru tortură, deja se înțelege că medicii sunt torționari sau că pacienții din spitale sunt torționari” a precizat Raed Arafat, potrivit medikatv.ro.

Opinia șefului DSU a fost aceea că astfel de situații au fost generate de lipsa de comunicare între instituții: „Au fost făcute niște demersuri fără a se comunica cu noi. Nu am cerut explicații Avocatului Poporului”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel