Raed Arafat a anunțat de acum o săptămână că protocolul MAI cu Patriarhia era în pregătire

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură Antena 3
Sursa foto: captură Antena 3

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Raed Arafat a anunțat încă de acum o săptămână, într-o emisiune televizată, intențiile Guvernului de a încheia protocol cu Biserica pentru noaptea de Paște.

„Pentru noaptea de Înviere să știți că se discută nici să nu fie lumea privată, să simtă că este Paștele. Să zicem că într-adevăr simte lumea într-adevăr sărbătoarea respectivă. Nu e anulată sărbătoarea pentru oameni, dar în același timp e posibil să fie niște măsuri neobișnuite în colaborare cu Biserica, pentru a proteja oamenii”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

„Sunt discuții pentru a face lucrurile cât mai protective pentru populație, dar în același timp sărbătoarea să aibă loc și să nu zică lumea că a trecut Paștele fără să simtă că a fost Paștele”, a adăugat acesta.

La rândul său, premierul Ludovic Orban a susținut marți seara, la Europa FM, că modalitatea stabilită prin acordul dintre MAI și Biserica Ortodoxă pentru zilele de Paște nu îi pune în pericol pe credincioși.

„Lumina se distribuie din casă în casă, de către preoți și de voluntarii din parohia respectivă, cu sprijinul forțelor de ordine”, a spus șeful executivului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel