R. Turcescu dă de PĂMÂNT cu Tudorel Toader: "O MIZERIE. Vor urma oamenii simpli"

Andreea Cosma / 22 mar 2019, 14:51 Salveaza PDF Comentarii

Deputatul Robert Turcescu a răbufnit la adresa lui Tudorel Toader, după ce acesta a respins acreditările a doi jurnalişti.

Deputatul PMP a spus că ceea ce face ministrul Justiţiei este "o mizerie" şi că inventează reguli, având în vedere că există deja legi care reglementează obţinerea sau respingerea acreditărilor la instituţiile de stat.

"Este o mizerie de nedescris ceea ce a făcut Tudorel Toader şi mai mult decât atât, domnul minsitru inventează nişte reguli de conduită. Ele nu au nicio legătură cu acreditarea jurnaliştilor. Singura lege care fixează cadrul în care se acreditează un jurnalist şi prin care i se retrage acreditarea este legea 544/2001, ori această lege are un pasaj care spune că  numai dacă jurnalistul perturbă grav activitatea instituţiei pentru care a fost acreditat i se paote retrage acreditarea", a declarat Turcescu la Realitatea TV.

 

R. Turcescu: "Tudorel Toader s-a comportat ca un idiot"

 

Deputatul PMP a comentat şi gestul premierului Viorica Dăncilă, care l-a convins pe Tudorel Toader să se răzgândească.

"Faptul că e nevoie de intervenţia premierului României la ministrul Justiţiei pentru a se permite acreditarea acestor doi jurnalişti la Ministerul Justiţiei mi se pare un lucru absolut dezastruos pentru ceea ce înseamnă onorabilitatea meseriei de jurnalist de parcă premierul le-ar face un favor celor doi jurnalişti intervenind, punând o pilă, încercând să îl îmbuneze pe ministrul Justiţiei, domnul Toader, să îi reacrediteze la Ministerul Justiţiei", a mai precizat politicianul la Realitatea TV.

Robert Turcescu nu s-a ferit să folosească şi câteva apelattive dure la adresa ministrului.

"Domnul Tudorel Toader s-a comportat ca un idiot. Nu e o jignire la adresa lui ministrului Toader. Idioţenia apare în momentul în care tu, ca ministru al Justiţiei, nu cunoşti legea".

 

R. Turcescu: Dicratura începe cu cenzura. Vor urma oamenii simpli

 

Deputatul a fost rugat să comenteze şi alte cazuri din presă în care politicienii de la putere au intervenit prin diverse căi să "potolească" jurnaliştii incomozi. Acesta susţine că nu mai e mult până când această atitudine va fi îndreptată şi asupra cetăţenilor.

"Dictatura începe cu cenzura. (...) În momentul în care libertatea de exprimare, prin formule subversive, prin formule de genul ăsta, a deranjat buna funcţionare, nu a respectat normele de conduită, în momentul în care se ajunge la astfel de chestiuni, ne aflăm cu un pas mai aproape de dictatură.

Aceşti oameni au luat-o razna. Se comportă într-un mod aberant, nu mai suportă nicio critică. Pentru că nu mai vor să audă acest lucru, recurg la tot felul de şicane, în primul rând la adresa jurnaliştilor. Vor urma şi oamenii simpli", a conchis Robert Turcescu la Realitatea TV.

[citestge si]

 

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

4 mar 2021, 07:13 in Știri
Horoscop, joi, 4 martie 2021

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy