Puțișoare de post sau Nudli - Rețeta clasică de la bunica

Liviu Ludovic / 31 mar 2021, 10:46 Salveaza PDF Comentarii
Puțișoare de post sau Nudli - Rețeta clasică de la bunica
Puțișoare de post sau Nudli - Rețeta clasică de la bunica

Puțișoare de post sau Nudli este o rețetă clasică de la bunica, care ne arată cât de delicioase sunt lucrurile simple.

Puțișoare de post sau Nudli sunt o variantă dulce pentru gnocchi, un fel de paste din aluat cu cartofi. Acest desert ne arată că în lumea dulciurilor moderne și sofisticate, uneori cele mai delicioase preparate se obțin din ingrediente simple. 

Citește și Bunuelos cu mere, desertul pufos și suculent tradițional în Spania. Mai delicios decât papanașii!

Ingrediente

 

- 750 grame cartofi albi

- 250 grame făină

- un praf de sare

- două linguri de unt / ulei

- 150 grame pesmet

- 50 grame nucă

Vezi și: Prăjitură cu morcov și mere, de post - rețeta simplă 

Puțișoare de post sau nudli. Mod de preparare

 

Se pun cartofii la fiert în apă cu un praf de sare. Când se înmoaie, se scurg, se curăţă imediat de coajă și see strivesc cu furculiţa.

După ce s-au răcit puțin, se adaugă o linguriţă de sare fină şi cele 250 de grame de  făină. Se frământă bine şi se mai adaugă făină dacă aluatul o mai “cere”. Acest aluat nu trebuie să se lipească de mâini dar nici să fie prea tare.

Între timp, se pune pe foc o cratiţă cu suficientă apă şi un praf de sare, iar în altă cratiţă se pune la topit două linguri de unt sau ulei.

În timp ce apa dă să clocotească şi untul se topește la foc mic, se iau bucăţi din aluat şi se fac bastonaşe, nu mai groase de 1 cm, care apoi se taie la o lungime de aproximativ 3-4 cm. Bastonaşele se pun în oala cu apă, la fiert.

ATENȚIE! Nu trebuie să băgați lingura în oală pentru a le amesteca. Puţişoarele se ridică la suprafaţă când sunt aproape fierte. Din acest moment, se mai lasă să fiarbă încă două minute, nu mai mult.

În untul topit separat sau în uleiul fierbinte se pune pesmetul si se amestecă bine. După ce au fiert puţişoarele, acestea se scot cu o paletă, se pun în cratiţa cu pesmet și se învârt delicat.

În loc de cratiță, se poate folosi și o tavă încăpătoare şi se dau câteva minute la cuptor.

La final, puțișoarele se pot tăvăli și prin nucă sau zahăr.

Poftă bună!

Dacă ți-a plăcut rețeta de puțișoare de post sau Nudli, cu siguranță îți va placea și cea de clătite de post cu portocale.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy