Putin îi cere lui Erdogan să nu mai livreze arme Ucrainei

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Dacă Turcia părea un arbitru în lupta din Ucraina, acum Rusia cere oprirea livrării de arme către Kiev. 

Comisarul pentru Drepturile Omului în Federaţia Rusă, Tatiana Moskalkova, a anunţat că i-a cerut şefului Parlamentului turc, Mustafa Şentop, să înceteze livrarea de arme Ucrainei, pentru a evita escaladarea conflictului.

"M-am adresat domnului Şentop cu o cerere de încetare a livrărilor de arme către Ucraina, pentru a evita escaladarea ulterioară a acestei situaţii (a conflictului - nota TASS)" - a scris Moskalkova, miercuri, pe canalul său Telegram.

Aceasta a subliniat că în timpul întâlnirii de la Ankara, la care au participat şi ombudsmanul Ucrainei, Dmitro Lubineţ, şi ombudsmanul Turciei, Şeref Malkoc s-au spus cuvinte foarte importante despre necesitatea încetării focului.

"Este o condiţie necesară pentru prevenirea încălcării drepturilor omului. În primul rând, a dreptul la viaţă" - a scris Moskalkova conform agenției Tass.

Erdogan spune că vrea să face pace și în Siria. Anunță o posibilă întâlnire cu Bashar al-Assad 

 

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat joi că s-ar putea întâlni cu omologul său sirian Bashar al-Assad în cadrul eforturilor de pace privind Siria, după discuţiile trilaterale Rusia-Turcia-Siria desfăşurate la nivelul miniştrilor apărării săptămâna trecută, întâlnirea la cel mai înalt nivel de când a început războiul în Siria în anul 2011, transmite Reuters.

Într-un discurs susţinut la Ankara, Erdogan a spus că o reuniune trilaterală a miniştrilor de externe ai Turciei, Rusiei şi Siriei va fi mai întâi organizată pentru aprofundarea contactelor, după întâlnirea miniştrilor apărării din cele trei ţări desfăşurată pe 28 decembrie la Moscova.

''Am lansat un proces (trilateral) Rusia-Turcia-Siria (...) Miniştrii noştri de externe se vor întâlni, şi ulterior, în funcţie de evoluţii, ne vom întâlni noi ca lideri'', a spus preşedintele turc.

În timp ce Rusia a susţinut de la începutul războiului guvernul sirian, Turcia a fost principalul susţinător al opoziţiei siriene. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel