"Putin a înnebunit": Autoritățile ruse intră în panică, oligarhi și politicieni fug din țară (ziar ucrainean)

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Din cauza situației din Rusia în urma invaziei Ucrainei și a sancțiunilor în curs de aplicare, conducerea politică de vârf suspectează că președintele Putin "și-a pierdut mințile și că starea sa este inadecvată", potrivit unor surse citate de presa din est.

Autoritățile ruse încep să bănuiască faptul că președintele lor "și-a pierdut mințile și că starea sa este inadecvată".

Acest lucru este evidențiat de rapoartele serviciilor de informații ucrainene furnizate de site-ul Ukrayinska Pravda. (n.r. Ukrayinska Pravda este un ziar online ucrainean fondat de Georgiy Gongadze un ziarist georgiano-ucrainean, care pe data de 16 septembrie 2000 a fost răpit și ucis. Crima a ajuns scandal național în Ucraina).

Sursele UP au declarat că în rândul autorităților ruse domnește o stare de panică. Există, de asemenea, un nivel tot mai mare de neîncredere față de președintele rus.

La rândul lor, membrii elitei rusești își evacuează familia și prietenii de la Moscova în Georgia, Israel, Emiratele Arabe Unite și caută, de asemenea, ascunzători în caz de război nuclear.

"Putin a înnebunit": Autoritățile ruse intră în panică, oligarhi și politicieni fug din țară

 

"Dintr-o conversație între consilierul trimis al ambasadei ruse în SUA, Artur Rushanovici Lyukmanov, și o persoană neidentificată pe nume Vladislav Lutsenko, posibilitatea unui conflict nuclear (nu război) este prezentă, dar nu ridicată", se arată în raport.

În același timp, potrivit lui Lutsenko, Putin a pierdut deja războiul cu Ucraina. De asemenea, există opinia că președintele rus "și-a pierdut mințile și că starea sa este inadecvată".

Amintim că preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a cerut, joi, statelor occidentale să sporească sprijinul militar pentru ţara sa, susţinând că dacă Ucraina va fi înfrântă de Rusia aceasta din urmă va ataca apoi restul Europei de Est, începând cu statele baltice, pentru a ajunge ''până la Zidul Berlinului'', dar s-a declarat dispus să negocieze direct cu omologul său rus Vladimir Putin, ''singurul mod de a opri războiul'', relatează AFP.

Zelenski, avertisment care dă fiori: Dacă Ucraina cade, Rusia va ataca ţările baltice şi Europa de Est

 

''Dacă noi dispărem - să ne apere Dumnezeu -, vor urma Letonia, Lituania, Estonia etc. Până la Zidul Berlinului, credeţi-mă!'', a spus Zelenski în faţa presei, cerând statelor occidentale ''să închidă cerul'' ucrainean în faţa avioanelor ruse, adică să creeze o zonă de excludere aeriană, şi să dea avioane forţelor aeriene ucrainene.

''Iar dacă nu aveţi forţa să închideţi cerul, atunci daţi-mi avioane!'', le-a cerut preşedintele ucrainean statelor occidentale.

El s-a declarat de asemenea pregătit să discute direct cu preşedintele rus Vladimir Putin pentru a opri războiul declanşat de acesta împotriva Ucrainei. Însă l-a şi admonestat în acelaşi timp: ''Ce vrei de la noi? Pleacă de pe pământul nostru!''.

Apoi a continuat, adresându-se tot lui Putin: ''Aşează-te la masă cu mine (...), dar nu la 30 de metri, cum ai făcut cu (Emmanuel) Macron sau (Olaf) Scholz. Sunt un tip normal, nu muşc!''.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel