Pui japonez orez și legume verzi - un preparat sănătos care îți echilibrează dieta

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Pui japonez orez și legume verzi - un preparat sănătos care îți echilibrează dieta / Foto: Unsplash
Pui japonez orez și legume verzi - un preparat sănătos care îți echilibrează dieta / Foto: Unsplash

Această cină sănătoasă cu pui și orez este plină de arome japoneze și este perfectă pentru serile aglomerate din timpul săptămânii.

Pieptul de pui japonez cu orez și legume verzi este o sursă incredibilă de proteină cu puține kiloCalorii. Astfel îți va menține silueta de vis, dar îți va asigura și raportul necesar de vitamine pentru energie și sănătate. Este extrem de gustos și foarte ușor de preparat.

 

De ce este atât de sănătos acest preparat

 

Sparanghelul este o sursă bună de fibre dietetice, care joacă un rol important în digestie. Fibrele dietetice insolubile acționează ca un prebiotic, hrănind bacteriile intestinale importante, în timp ce fibrele dietetice solubile ajută la spălarea colesterolului "rău" din organism.

Sparanghelul este, de asemenea, o sursă bună de: Vitamina A, Vitamina C, Vitamina K, Vitamina E, Folat, Potasiu

Mazărea verde este bogată în folat, care este important pentru ca organismul tău să mențină sănătoasă diviziunea celulară și duplicarea ADN-ului. Medicii recomandă ca orice persoană care este sau ar putea rămâne însărcinată să consume zilnic cel puțin 400 mcg de folat, deoarece joacă un rol cheie în evitarea defectelor congenitale.

Mazărea verde este, de asemenea, o sursă excelentă de: Vitamina A, Vitamina C, Vitamina B, Vitamina K, Fibre Beta-caroten, Potasiu Magneziu, Folat.

Broccoli. O cană de broccoli are la fel de multă vitamina C ca o portocală. Aveți nevoie de acest antioxidant pentru a vă proteja celulele de daune și pentru a promova vindecarea în tot corpul.

Broccoli este, de asemenea, bogat în vitamine și minerale precum: Calciu, Fier, Fosfor, Potasiu, Zinc, Tiamină, Riboflavină, Niacina
Vitaminele A, B6, B12, D, E și K, Folat.

 

Pui japonez cu orez și legume verzi - Ingrediente

 

- 2 linguri de sos de soya cu conținut redus de sare

- 1 lingură de mirin

- 2 lingurițe de tahini

- 1 linguriță de ulei de susan

- 2 piepți de pui de 250 g

- 1 buchet de sparanghel

- 200 g de mazăre 

- 1 buchet de broccoli, tăiat în două

- 250 g de orez brun și quinoa la microunde

 

Pui japonez cu orez și legume verzi - Reteta pas cu pas


Pasul 1. Combinați tamari, mirin, tahini și uleiul într-un bol mic. Puneți jumătate din dressing într-un vas puțin adânc și adăugați puiul. Întoarceți pentru a-l acoperi. Acoperiți și puneți la frigider pentru a se marina timp de cel puțin 1 oră. Rezervați dressingul rămas.

Pasul 2. Preîncălziți o tigaie pentru grătar sau un grătar la foc mediu. Gătiți puiul timp de 4-5 minute pe fiecare parte sau până când devine auriu și este bine gătit. Transferați-l pe o farfurie și acoperiți-l lejer cu folie de aluminiu. Se lasă deoparte timp de 5 minute pentru a se odihni înainte de a-l tăia în felii groase.

Pasul 3. Între timp, fierbeți la aburi sparanghelul, mazărea și broccoli-ul într-o mașină de gătit la aburi, deasupra unei cratițe cu apă clocotită, timp de 5 minute sau până se înmoaie. Scurgeți.

Pasul 4. Gătiți orezul și quinoa urmând instrucțiunile de pe ambalaj. Împărțiți orezul și quinoa, verdețurile și puiul în 4 boluri de servire. Se stropește cu dressingul rezervat.

 

--------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel