Prună CRITICĂ OUG anunțată de MJ: „Prădători sexuali vor continua să existe dacă statul pesedist nu ia măsuri mult mai simple”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: Facebook Raluca Prună
Sursa foto: Facebook Raluca Prună

Fostul ministru al Justiției Raluca Prună critică proiectul de ordonanță de urgență anunțat de Ministerul Justiției în domeniul înăspririi pedepselor, afirmând că acesta reprezintă o ”soluție luată în grabă, fără studii de impact„ pentru a domoli emoția colectivă generată de Cazul Caracal. 

„Răpiri vor continua să existe și prădători sexuali dacă statul asta pesedist nu ia măsuri mult mai simple ca de pildă reintroducerea serviciului de transport rutier ca serviciu public. Sau redimensionarea forțelor de ordine publică depopulate de plecări masive la pensie printr-o lege dată tot de PSD în 2015", a reacționat Prună, pe Facebook.

Fostul ministru mai spune că anunțul făcut de Ministerul Justiției, la doi ani de la inițiativele lui Tudorel Toader de masacrare a legilor justiției, nu reprezintă nicio știre.

„Soluții legislative în materie penală luate vara, în grabă, fără studii de impact, ca emoția colectivă să fie domolită. Nicio știre, de fapt. Așa știe PSD să facă. Mâine se împlinesc 2 ani de la power point'ul lui Toader cu masacrarea legilor justiției", consideră Prună.

Guvernul va da o ordonanță de urgență privind înăsprirea pedepselor pentru infracțiuni grave, proiectul propus de Ministerul Justiției și prezentat joi de Ana Birchall prevăzând majorarea pedepselor pentru lipsire de libertate, condiții mai dure pentru liberarea condiționată, precum și alte reguli privind perchezițiile.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel