Provocarea oribilă de pe TikTok care a scandalizat Internetul: Părinți care sparg ouă în capul copiilor / VIDEO

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Tot mai mulți părinți care accesează platforma de socializare Tik Tok participă la provocarea #eggcrackchallenge, aflată în trending. Fenomenul este unul îngrijorător, spun experții.

A face farse copiilor poate că nu este un lucru nou, dar cu siguranță a luat amploare datorită rețelelor de socializare și hashtag-urilor virale precum #CheeseSliceChallenge și #EggCrackChallenge. Dar este inofensiv sau dăunător să iei parte la un trend TikTok pe seama unui copil - și apoi să o pui online pentru ca lumea să vadă? Iată ce se întâmplă online - și ce au de spus experții în parenting despre asta.

#EggCrackChallenge

 

În cea mai recentă tendință de farsă a părinților apărută pe TikTok, copiii sunt însărcinați să își ajute părinții (sau, în unele cazuri, frații mai mari) în bucătărie. Spre surpriza lor, însă, un ou este spart pe fruntea lor. În timp ce unii copii râd, cei mai mulți par să se supere, să tresară de durere sau să îl numească pe farsor "rău".

@mrchazzmrchazz Replying to @Mr Vergara The Educator There’s a way to do this, “prank” and minimize the potential harm that can come with it . The answer in this video. #pranks #eggchallenge #eggprank #childrenoftiktok #parentsoftiktok #parentingpranks #prankfamily #parenting #parentingtips #parents ♬ original sound - Chazz Lewis

Care a fost reacția la aceste farse virale?

 

Telespectatorii din secțiunile de comentarii sunt un juriu împărțit. Unii utilizatori de social media găsesc farsele hilare și coase sau împărtășesc videoclipurile lor preferate sau se inspiră să facă o provocare de farsă cu proprii copii. Dar farsele - cel mai recent #EggCrackChallenge - au primit, de asemenea, o mulțime de critici, telespectatorii acuzând părinții că își rănesc copiii sau că îi supun la constrângere emoțională doar pentru a obține like-uri pe rețelele de socializare.

Dr. Niky, un medic pediatru și mamă care împărtășește sfaturi de parenting pe rețelele de socializare, avertizează că a face farse copiilor poate avea repercusiuni.

"Farsele pot duce la suferință emoțională semnificativă la copii", spune ea pentru Yahoo Life. "În funcție de tipul de farsă, aceasta poate stârni teamă și anxietate reală la copii, în special la copiii mai mici, care s-ar putea să nu înțeleagă că este doar o glumă. Unele dintre farse pot provoca, de asemenea, fără să vrea, răni fizice".

@funnygfp Egg cracking prank -No children are injured in this clip #funny #fun #funnyvideos #fails #eggchallenge #funnybaby #baby #kid #learnontiktok ♬ original sound - funnygfp

Înainte ca părinții să participe la o farsă sau la orice tendință de pe rețelele de socializare cu copiii lor, ar trebui să ia în considerare vârsta și nivelul de maturitate al copilului pentru a determina dacă este sau nu adecvată vârstei. Ar putea provoca durere sau daune fizice? Va induce teamă, umilință sau daune emoționale? Dacă răspunsul este da, părinții ar trebui să considere acea farsă dăunătoare, nu inofensivă.

Dar există modalități mai sigure și mai respectuoase de a aborda aceste tendințe din social media. Dr. Niky și-a folosit propria platformă TikTok pentru a împărtăși reîncadrarea ei a provocării #EggCrackChallenge. În videoclipul ei, ea își implică copilul în farsă, explicându-i ce vrea să facă, oferindu-se să-l lase să spargă mai întâi oul de pe frunte și discutând decizia lui de a renunța la participare. Fiica ei mai mare, între timp, o acceptă jucăuș, dar nervoasă, oferta de a sparge oul pe fruntea mamei sale. Videoclipul, ne împărtășește Dr. Niky, ilustrează modul în care o provocare poate deveni o activitate de familie distractivă și o experiență de apropiere atunci când toată lumea este implicată în glumă. În caz contrar, părinții riscă să devină "primul bătăuș al copilului lor".

@treyshouse369 #kids #funny #baby #egg #treyshouse369 ♬ original sound - Unveiling Truths ????

Următoarele farse au făcut turul rețelelor de socializare în ultimii ani

 

#GrinchPrank: În timpul unei ședințe foto de familie, un "monstru" își face o apariție surpriză pentru a-i speria pe copii. Această tendință are o creștere în timpul sezonului de sărbători, când Grinch se strecoară pe furiș în fața copiilor, iar fotograful surprinde în timp real reacțiile lor pietrificate.

#GhostPrank: Aceasta implică închiderea unui copil în baie, uneori în întuneric, și așteptarea ca acesta să observe un filtru fantomă care plutește în jur. De obicei, copiii sunt terorizați și bat cu ferocitate în ușă, țipând să fie lăsați să iasă din cameră.

#CheeseSliceChallenge: Părinții aruncă o felie de brânză pe fața unui copil, ceea ce duce la confuzie și lacrimi.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel