Proteste violente împotriva Certificatului Verde: Ciocniri între manifestanți şi forţele de ordine în Portul italian Trieste

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Mii de persoane protestează, luni, în Portul italian Trieste faţă de impunerea utilizării certificatelor Covid-19 tuturor angajaţilor, iar în unele zone au avut loc confruntări între demonstranţi şi agenţii forţelor de ordine.

Forţele de ordine au utilizat tunuri de apă şi gaze lacrimogene pentru dispersarea angajaţilor Portului Trieste, care au iniţiat o grevă în semn de protest faţă de obligativitatea prezentării certificatului Covid-19 care să ateste vaccinarea, vindecarea sau un rezultat negativ la test. Sindicaliştii consideră că este vorba de impunerea vaccinării şi au anunţat că greva din Portul Trieste va dura cel puţin până joi, potrivit publicaţiei Corriere della Sera.

Aproximativ 2.000 de protestatari au scandat "Oamenii ca noi nu cedează niciodată" şi "Libertate". Mai mulţi agenţi de poliţie au fost răniţi în confruntările cu demonstranţii.

"Vreau să vedem dacă au curajul să ne atace şi în Piaţa Unităţii Italiei", a afirmat Stefano Puzzer, purtătorul de cuvânt demisionar al Mişcării de coordonare a angajaţilor Portului Trieste.

"Noi manifestăm paşnic. Autorităţile vor să arate întregii Italii ceea ce au făcut în Portul Trieste. Noi am stat paşnici şi asta vom face în continuare. Am ajuns la finalul respectării drepturilor omului", a acuzat Stefano Puzzer, citat de cotidianul La Repubblica, titrează Mediafax.

"Trebuie să facilităm reluarea activităţilor în Portul Trieste", a afirmat, la rândul său, un reprezentant al Poliţiei.

Proteste violente împotriva Certificatului Verde în Italia

 

În Italia au loc proteste masive faţă de impunerea prezentării certificatului Covid-19 tuturor angajaţilor. Liderii sindicali au denunţat abuzuri şi situaţii de discriminare.

Protestatarii i-au așteptat așezându-se pe jos de cealaltă parte a Varco, de-a lungul drumului. Polițiștii au coborât din vehiculele lor în echipament antirevoltă, un oficial i-a invitat în mod repetat să se disperseze "în numele legii" și apoi au fost trase tunurile cu apă.

Cu toate acestea, polițiștii, în apropierea porții, au format un fel de barieră între oameni și vehicule și au încercat să avanseze încet împingând muncitorii și protestatarii să treacă în parcarea de la capătul zonei, eliberând zona.

Fostul purtător de cuvânt Stefano Puzzer a declarat că docherii din Trieste își vor prelungi greva până pe 21 octombrie. Unii manifestanți au fost identificați de poliție. În timpul operațiunilor, un ofițer a fost rănit. Pentru a dispersa mulțimea, s-a tras cu gaze lacrimogene, iar multe persoane s-au retras pe Via dei Campi Elysees.

Unii protestatari au chemat oamenii să iasă în stradă și să protesteze împotriva operațiunii de evacuare. De asemenea, poliția a verificat câteva permise fără verde de-a lungul Champs Elysees. Agenții, care înaintau cu camioanele lor, au continuat să disperseze gaze lacrimogene și să activeze tunurile cu apă, potrivit Sky News.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel