Proteste violente anti-lockdown la Kiev. 40 de poliţişti răniţi - VIDEO

Andreea Cosma |
Data publicării:
captura video
captura video

Circa 40 de poliţişti au fost răniţi marţi în centrul capitalei ucrainene Kiev, în timpul unor confruntări cu manifestanţi anti-lockdown, a anunţat poliţia ucraineană într-un comunicat, informează AFP.

Mai multe mii de persoane, printre care numeroşi mici antreprenori şi comercianţi, s-au adunat în Piaţa Independenţei, mai cunoscută la Kiev ca Maidan (Nezalejnosti), pentru a lua parte la o manifestaţie împotriva restricţiilor decise recent în Ucraina.

Autorităţile ucrainene au anunţat săptămâna trecută închiderea şcolilor, universităţilor, magazinelor neesenţiale, restaurantelor, sălilor de cinema şi de sport în perioada 8-24 ianuarie, pentru a stăvili pandemia de coronavirus.

 

40 de poliţişti răniţi

 

Manifestanţii au încercat să instaleze corturi în piaţă, însă au fost împiedicaţi de poliţie, mass-media locale informând că au fost folosite gaze lacrimogene.

Un jurnalist al AFP transmite că a văzut ambulanţe îndreptându-se spre piaţă şi un manifestant scos din mulţime. Nu a fost avansată nicio cifră în ceea ce priveşte numărul de răniţi în rândul manifestanţilor.

La rândul său, poliţia a anunţat că 40 de poliţişti au suferit arsuri la nivelul ochilor după ce manifestanţi au aruncat cu bombe lacrimogene. De asemenea, un poliţist a fost rănit la cap.

Fostă republică sovietică al cărei sistem de sănătate este destul de degradat, Ucraina a înregistrat până acum peste 909.000 de cazuri de contaminări cu noul tip de coronavirus, dintre care 15.480 s-au soldat cu deces, la o populaţie de circa 40 de milioane de locuitori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel