PROTESTE în Italia, cu o seară înainte de lockdown. Autostradă BLOCATĂ la Cosenza - VIDEO

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Sunt proteste în Italia joi seară, cu doar câteva ore înainte să intre în vigoare noul Decret care impune restricții suplimentare de circulație. Mai mulți manifestanți au ieșit în stradă la Cosenza, unde au blocat o Autostradă.

Mii de oameni protestează, joi seară, la Cosenza, împotriva restricțiilor adoptate de Guvernul Giuseppe Conte. Oamenii sunt nemulțumiți de noile măsuri, care vor intra în vigoare de vineri, 06 noiembrie.

Potrivit presei din Peninsulă, protestul este unul spontan, printre participanți numărându-se comercianți și angajați din sectoarele de activitate afectate de noul decret.

Protestatarii cer ca regiunea Calabria să nu fie declarată zonă ROȘIE

 

Demonstrația nu este autorizată, la fel ca multe altfel de proteste din ultimele zile. Principala nemulțumire a protestatarilor este că Regiunea Calabria este declarată zonă Roșie, drept urmare urmând să se aplice cele mai dure restricții.

Italia a înregistrat, joi, peste 34.000 de infectări noi

Ministerul italian al Sănătăţii a comunicat, joi după-amiază, că bilanţul epidemic este de 40.192 morţi, iar numărul total al cazurilor de infectare cu noul coronavirus raportate până acum a ajuns la 824.877. În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 34.505 de cazuri noi de coronavirus (ieri 30.550) şi 445 decese (ieri 352), potrivit Ministerului italian al Sănătăţii.

În regiunea Calabria au fost raportate doar 358 de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Motivul invocat de autorități pentru includerea regiunii Calabria în categoria zonelor roșii îl reprezintă incapacitatea sistemului medical de aici de a face față valului de pacienți, în ciuda retei scăzute de infectare. 

VIDEO

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel