Proteste în întreaga lume. Zeci de mii de oameni au manifestat față de vaccinarea obligatorie

Mihaela Horchidan |
Data publicării:
Proteste în întreaga lume. Zeci de mii de oameni au manifestat față de vaccinarea obligatorie
Proteste în întreaga lume. Zeci de mii de oameni au manifestat față de vaccinarea obligatorie

Franţa, Elveţia, Marea Britanie, Germania, SUA, Canada, Australia: zeci de mii de oameni au ieşit în stradă, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în marile oraşe, protestând față de vaccinarea obligatorie și față de certificatul verde

Noaptea de sâmbătă a fost dominată de proteste anti-vaccin în mai multe ţări din întreaga lume. Protestatarii se opun vaccinării obligatorii anti-COVID, dar şi certificatului verde.

Între 3.500 şi 5.000 de oameni au protestat împotriva legii vaccinării obligatorii şi a certificatului verde în Elveţia, seara trecută, conform Mediafax, care citeaza expatica.com. Protestatarii au strigat „Libertate, libertate” şi au fluturat steagul ţării. Potrivit acestora, legea vaccinării este discriminatorie. Totodată, ei spun că aceasta duce la excluziune socială şi supraveghere în masă.

Tot în Europa, peste 1.000 de persoane au protestat în estul Germaniei împotriva măsurilor guvernamentale, informează DW. În aceste condiții, serviciile de inteligenţă nemţeşti au trnasmis un semnal de alarmă privind creşterea puterii de influenţare a grupurilor anti-vaccinare in cadrul societăţii.

 

Polițiștii au făcut arestări



Totodată, în urma protestelor, polițiștii au făcut și arestări. Mai exact, la protestul din Leipzig, 24 de persoane au fost reţinute, multe dintre ele având asupra lor arme albe.

Au fost proteste și in alte state europene. În Franța, aproape 29.000 de persoane au ieşit în stradă împotriva permisului sanitar, conform Le Parisien. Astfel, un total de 28.920 de persoane au manifestat, sâmbătă, în Franţa contra permisului sanitar pentru al 17-lea weekend consecutiv de mobilizare, potrivit Ministerului de Interne, un număr în uşoară scădere faţă de săptămâna trecută.

 

Proteste și în SUA

 

Manifestări de protest au fost şi peste ocean, în mai multe oraşe din Statele Unite. Oamenii au aceleași cerințe și se opun vaccinării obligatorii a angajaţilor sau testării regulate a acestora la locul de muncă. „Tirania îmbracă forma protecţiei”, spune Rebeccca Raymer, protestară, conform Courier Journal. Sute de oameni au ieşit pe stradă şi în Sydney, Melbourne şi Coasta De Aur din Australia, conform Reuters.

De asemenea, proteste anti-vaccinare obligatorie si impotriva certificatului verde au fost şi în Toronto, unde antivacciniştii au organizat propriile „băi de mulţime”, scrie Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel