Proteste în Belgia, din cauza creșterii costului vieții. Aeroportul din Bruxelles nu a putut permite plecarea zborurilor de pasageri

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

O zi de greve în Belgia din cauza creșterii costului vieții a forțat luni aeroportul din Bruxelles să anuleze toate plecările și a oprit numeroase servicii de transport din întreaga țară, relatează Reuters.

Sindicatele au declarat că se așteaptă ca zeci de mii de persoane să participe la un protest la Bruxelles. Serviciile de tansport pe calea ferată au funcționat parțial, pentru a permite protestatarilor să ajungă în capitală.

Aeroportul din Bruxelles a declarat că nu a putut permite plecarea zborurilor de pasageri, deoarece acțiunea sindicală s-a extins la personalul de securitate. Transportul public local a funcționat cu servicii minime.

Inflația a ajuns la 9% în iunie în Belgia, reflectând creșterile puternice ale prețurilor, în mare parte din cauza invaziei Rusiei în Ucraina, care a afectat aprovizionarea cu cereale și a provocat o creștere a costului energiei.

Prim-ministrul Alexander De Croo a declarat că lucrătorii belgieni sunt mai bine protejați decât omologii din majoritatea celorlalte țări ale Uniunii Europene, deoarece salariile sunt indexate cu rata inflației.

El a declarat pentru postul public de televiziune RTBF că guvernul a prelungit până la sfârșitul anului măsurile de reducere a taxelor pentru gaz, electricitate și combustibil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel