Proteste în Barcelona. 80 000 de oameni au contramanifestat față de cererile de independență

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Cel puțin 80.000 de cetățeni spanioli au participat duminică, în Barcelona, la o manifestație pentru menținerea unității Spaniei, ca reacție la protestele catalanilor care susțin mișcarea secesionistă, relatează site-ul cotidianului The Guardian.

Manifestanții unioniști au protestat împotriva intenției catalanilor de a obține independența de statul spaniol și au făcut apel la păstrarea unității țării și a coexistenței pașnice din regiunea Catalonia.

Demersul cetățenilor spanioli, de duminică, vine ca urmare a escaladării violențelor din cadrul protestelor pro-secesioniste cu o zi în urmă. Sâmbătă, aproximativ 350.00 de catalani au protestat, în cea de a doua săptămână consecutivă, împotriva deciziei Curții Supreme de la Madrid de a aresta mai mulți lideri ai mișcării de independență catalană. În seara zilei de sâmbătă, cel puțin 10.000 de participanți la mișcaea de protest au intrat în coliziune cu forțele de ordine spaniole.

Demonstrațiile de duminică au fost organizate de Societatea Civilă Catalană, un grup umbrelă, format din mai multe partide politice și organizații civice, ce are ca scop menținerea Cataloniei ca parte integrată a Spaniei. Participanții la manifestație au scandat mesaje unioniste precum: „Pentru coexistență, democrație și Catalonia. Suficient!”

După patru luni de deliberări, instanţa supremă de la Madrid a anunțat pe 14 octombrie că nouă lideri separatiști catalani au primit sentințe între 9 și 13 ani în închisoare. Decizia a provocat ample proteste la Barcelona și în alte orașe din regiune, soldate cu rănirea a cel puțin 80 de persoane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel