LIVE  Proteste de amploare la Paris: Manifestanții au incendiat mai multe magazine și autoturisme (VIDEO)

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Zeci de mii de persoane protestează la Paris. Manifestanții denunţă un proiect de lege privind siguranţa generală care prevede, printre altele, limitarea posibilităţilor filmării agenţilor forţelor de ordine. 

Mii de francezi au ieșit din nou stradă, ca să protesteze față de legea siguranței, pe care o consideră un atac la libertatea presei și libertatea de expresie. Printre manifestanți s-au infiltrat și anarhiști, care au forțat cordoanele forțelor de ordine.

Sunt proteste și în alte orașe din Franța, nu doar în capitală. Protestatarii cer renunțarea la prevederea care interzice difuzarea și distribuirea imaginilor care pot constitui dovezi ale abuzurilor poliției în timpul intervențiilor.

Recent, mai mulți polițiști au fost inculpați, după ce au apărut imagini cu modul în care au lovit neprovocați un cetățean pașnic.

Problema acestor proteste sunt însă grupurile de anarhiști care profită de manifestații de amploare, pentru a provoca și ataca forțele de ordine, precum se întâmplă și acum, potrivit Digi 24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel