Protest pe acoperişul unui hotel de carantină din Craiova. Toţi manifestanţii erau veniţi din zone roşii ale Europei

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
sursa foto: gds.ro
sursa foto: gds.ro

Mai multe persoane venite din zone roşii din Europa şi aflate în centrul de carantină amenajat la Hotel Helin din Craiova au protestat, joi, pe acoperişul clădirii în semn de nemulţumire că nu au primit avizele de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dolj pentru a putea pleca acasă.

Protestarii au afirmat că s-a încheiat perioada de carantină şi nu au primit avizele pentru a putea pleca acasă, iar hotelul nu le-a mai asigurat masa de prânz.

DSP Dolj precizează că a emis avizele care trebuiau înmânate persoanelor carantinate de către Poliţia Locală în funcţie de ora la care fiecare a intrat în carantină, iar proprietarul hotelului avea obligaţia să le asigure şi joi masa de prânz.

Potrivit DSP Dolj, persoanele carantinate în acest centru au sosit în ţară pe parcursul zilei de 26 martie din zone roşii din Europa legate de infecţia cu coronavirus, iar în conformitate cu OMS nr. 414/2020 modificat prin OMS 497/2020 au trebuit să efectueze o perioadă de 14 zile de carantină instituţionalizată, perioadă în care în această perioadă s-a asigurat triaj epidemiologic zilnic şi monitorizarea stării de sănătate a fiecărei persoane carantinate prin echipe de medici formate din medic şi asistent şcolar delegaţi pe perioada stării de urgenţă.

"Toate persoanele au prezentat stare de sănătate bună, au fost afebrile şi asimptomatice pentru infecţia cu coronavirus. În această dimineaţă (joi, n.red.) s-a efectuat din nou controlul medical al acestor persoane, în funcţie de perioada din zi în care au sosit iniţial în centrul de carantină. Pentru o parte din persoane, avizele epidemiologice au fost eliberate conform orei de intrare în carantină. Având în vedere acest lucru, aceste persoane în cauză s-au arătat nemulţumite. Menţionăm că în conformitate cu ordinele mai sus menţionate, aceştia trebuie să efectueze fix 14 zile de carantină. Aceste persoane au ieşit din camere, au accesat ieşirea de pe acoperişul hotelului, pe care în mod normal administratorul locaţiei era obligat să o blocheze, şi au protestat cu privire la întârzierea primirii avizelor epidemiologice şi a faptului că nu au primit masa de prânz, aşa cum era prevăzut pentru ziua de astăzi în contractul încheiat cu proprietarul hotelului", precizează conducerea DSP Dolj.

În ceea ce priveşte avizele, DSP afirmă că acestea au fost înmânate reprezentanţilor Poliţiei Locale pentru a fi înmânate persoanelor carantinate în aşa fel încât acestea să poată părăsi locaţia de carantină, funcţie de ora la care au fost primite în urmă cu 14 zile în centrul de carantinare. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel