Protest în Piața Victoriei. Se solicită renumărarea voturilor 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

A fost protest în Piața Victoriei. 

Sute de persoane au participat vineri seara la un protest în Piaţa Victoriei, organizat de Corupţia ucide şi Iniţiativa România, cerând renumărarea voturilor în secţiile unde au fost semnalate neconcordanţe în procesele verbale.

Protestul de vineri a atras mai mulţi participanţi decât cel de joi. Mulţi tineri au fost prezenţi, aprinzând luminile telefoanelor şi scandând sloganuri precum "Fără fraudare, vrem renumărare", "Greblă, demisia!", "Renumăraţi! Nu mai fraudaţi!", "Hoţii!" şi "Vrem un vot corect, noi vrem respect!". Protestatarii au afişat pancarte cu mesaje de genul "Ce aţi făcut cu votul meu?" şi "Dacă nu aţi avea nimic de ascuns, nu aţi refuza renumărarea".

Primarii sectoarelor 1 şi 2, Clotilde Armand şi Radu Mihaiu, au fost prezenţi la eveniment.

"O protestatară a declarat la portavoce: "Noi, ca cetăţeni liberi, am venit aici pentru că vrem renumărarea voturilor în mod transparent. Sunt nepermis de multe nereguli. Am văzut, sunt dovezi. Vrem o renumărare, vrem un vot corect".

Organizatorii protestului au anunţat pe Facebook că votul cetăţenilor "nu a fost respectat" de organizatorii alegerilor locale şi europarlamentare. Aceştia au susţinut că procesele verbale nu reflectă realitatea, fiind semnalate situaţii în care voturile lipseau sau buletinele de vot erau ascunse, iar procesele verbale erau semnate în alb.

Protestatarii cer renumărarea voturilor, preferabil la Biroul Electoral Central, pentru secţiile unde partidele sau candidaţii independenţi au zero voturi, în ciuda faptului că alegătorii declară că au votat pentru ei.

De asemenea, ei solicită verificarea amănunţită a voturilor nule în toate secţiile unde procentul acestora depăşeşte 5%, şi obligatoriu în cele cu procente între 10-20% voturi nule.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel