PROTEST în Piaţa Victoriei, anunţat în această seară. Antivacciniştii promit să iasă în număr mare. Comparaţii cu Revoluţia Română din 1989

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Protestul antivacciniştilor anunţat pentru duminică seară în Piaţa Victoriei este estimat la aproape 10.000.000 de participanţi. Cei mai mulţi dintre aceştia şi-au anunţat prezenţa pe reţelele de socializare din alte oraşe. Ultimul mesaj postat în evenimentul de diseară compară mişcarea cu Revoluția Română din 1989.

Protestul din această seară a început deja. Vezi imagini AICI

 

"In ‘89 am iesit plini de speranta, increzatori ca simpla noastra prezenta in strada in numar mare va schimba lucrurile in bine si ca ne vom castiga libertatea.

Ne aflam astazi, ca si decembrie ‘89, intr-o situatie dificila. Ne-au închis afacerile, ne-au închis educația, ne-au închis locurile de muncă, ne-au închis în case. Ne-au interzis sarbatorile, ne-au inchis bisericile, mai au putin si o sa intre peste noi in case sa ne trateze familia cu medicamente si vaccinuri experimentale.

Este evident ca acum trebuie sa reactionam in legitima aparare. De reactia noastra depinde evolutia ulterioara a situatiei, supravietuirea atat a noastra cat si a rudelor, prietenilor, cunoscutilor, a tuturor romanilor.

Dar, uitandu-ne atat la ceea ce s-a intamplat in decembrie 1989, dar si la protestele care au loc in aceasta perioada grea in intreaga lume, observam ca nicaieri oamenii nu au obtinut nimic daca au iesit in strada dezorganizati si fara nicio revendicare concreta, ba mai mult situatia lor s-a inrautatit, au aparut violente intrucat oamenii nu mai au alternative sa-si castige cele necesare vietii, iar restrictiile s-au inasprit. Prin urmare, este evident ca, pentru a obtine ce vrem, noi trebuie sa facem ceva diferit de ceea ce s-a facut in ’89 si de ceea ce se intampla in restul lumii", se arată pe pagina "Nu suntem cobai! 10.000.000 de români în stradă!".

 

Cum vor fi "organizaţi" protestatarii

 

"Pentru ca protestul nostru sa aiba si rezultate bune pentru toti romanii, sa nu ramana la stadiul unor strigate in strada, este nevoie sa iesim organizati, fara violenta, calmi si sa cerem revendicari concrete. Asadar, maine la protest incercati sa iesiti si sa stati alaturi de rude, prieteni, cunoscuti, sa formati mici grupuri unite de 10-12 persoane. Nu va lasati provocati de agitatorii care pot sa fie plasati intre noi, nici de fortele de ordine. Nu va lasati provocati si nu va luati nici dupa toti vorbitorii de la tribuna sau portavoce, nu toti sunt ceea ce vor sa para. Vorbiti cu cei din jur despre revendicarile care credeti ca trebuie cerute. Nu plecam pana nu obtinem ce vrem. Petitiile, memoriile sau declaratiile oficiale ale diverselor persoane publice nu sunt suficiente, sunt doar praf in ochi, vrem ca revendicarile noastre sa fie prevazute urgent in legi.

Am ajuns in situatia de acum pentru ca in ultimii 30 de ani o clasa politica nereprezentativa, impusa de si subordonata monopolurilor internationale, ne-a jefuit, ne-a umilit si ne-a alungat din tara prin legi nedrepte. Este evident ca intreg procesul electoral este viciat, iar in opinia noastra singura revendicare concreta care ar rezolva problemele romanilor este schimbarea legislatiei electorale intr-un singur fel: introducerea reprezentarii de 1 mandat la 1000 de romani si a votului deschis, modificari care vor crea o posibilitate reala ca liderii din fiecare localitate sa ajunga in structurile de putere.

Vrem sa fim cu adevarat reprezentati in Parlament si Guvern de oameni cunoscuti din comunitatile noastre, nu de holograme construite prin forta mass-mediei vandute.

Maine (duminică - n. red.) vom fi iar in strada pentru a ne castiga adevarata libertate!", se mai arată în postare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel