Protest în Piața Victoriei. Oamenii s-au bătut cu jandarmii după ce au primit ultimatum să părăsească Piața. Ultimă oră

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:

Protestatarii care contestă măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19 s-au strâns în această seară din nou în Piața Victoriei. Jandarmii i-au somat pe protestatarii care nu păstrează distanța socială să părăsească Piața în 10 minute. Unii dintre aceștia au refuzat, o persoană a fost încătușată, iar altul a lovit mașina Jandarmeriei cu o sticla de apă, după care a sărit să se bată cu Jandarmii. 

Update 19:52. O parte din protestatari au început să mărșăluiască în jurul Pieței Victoriei strigând "Jos Dictatura"

Update 19:40. Protestatarii s-au retras din Piața Victoriei, iar câțiva dintre ei au rămas pe trotuarul din apropiere. Jandarmii continuă să fie prezenți în zonă. 

Update 19:35. Spiritele s-au mai liniștit după momentul tensionat și reținerea protestatarilor turbulenți

 

Chiar dacă într-o prezență mai puțin numeroasă față de serile precedente, aproximativ 100 de persoane scandează împotriva guvernului.

Jandarmii se folosesc de o portavoce pentru a transmite mesaje protestatarilor. Aceștia au fost avertizați de mai multe ori să părăsească Piața Victoriei. Ultima oară li s-a dat un termen de 10 minute, conform imaginilor de la fața locului. Protestatarii au fost avertizați că în cazul în care nu se vor conforma vor fi amendați individual.

Oamenii au început să scandeze împotriva jandarmilor, iar alții au plecat din Piața Victoriei în momentul în care au aflat că ar putea fi amendați.

Un moment tensionat a avut loc în jurul orei 19:25 atunci când un protestatar  a fost încătușat, iar altul  cu o vestă galbenă, pe modelul protestelor din Franța a sărit la bătaie după ce a aruncat o sticlă de apă în mașina Jandarmeriei.  

Iată imaginile: 

Video 1: 

Video 2: 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel