PROTEST în Piața Victoriei. "Nu vrem ordonanță pentru corupți!". LIVE TEXT+Update

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:

Protestul "Nu vrem ordonanță pentru corupți!" se desfășoară luni, 21 ianuarie, la ora 18:00. Rămâi alături de noi pentru cele mai importante informații, în format LIVE TEXT, de la eveniment.

Protestul organizat pe Facebook de "insist, deci REZIST; rezist, deci EXIST" a început de la ora 18:00, oamenii mobilizându-se pe rețelele de socializare.

Update 22.16 Protestul se apropie de final, fără a fi înregistrate incidente.

Update 21.45 Numărul protestatarilor a scăzut ușor. 

Update 21.20 Timp de aproximativ 20 de minute, traficul pe bulevardele Kiseleff şi Aviatorilor către Piaţa Victoriei a fost restricţionat. 

 (w670)

Update 21.00 Oamenii din Piață au aprins lanternele de la telefoanele mobile și luminează un steag al României. Toată lumea intonează imnul național.

Update 20.44 Aproximativ 50 de persoane sunt în stradă și la Cluj. Oamenii scandează 'Fără amnistie, fără graţiere', 'Uniţi salvăm toată România', 'Ruşine să vă fie' și 'Anticipate'. 

Update 20.20 Traficul pe una din străzile adiacente Pieței Victoriei a fost închis.

Update 19.55 În paralel cu protestul din Piața Victoriei, se desfășoară și un miting al taximetriștilor din Capitală. Aceștia s-au adunat în zona parcului Tineretului și s-au îndreptat spre Piața Victoriei, pentru a-și striga nemulțumirile în fața sediului Guvernului. 

Update 19.40 Până în acest moment, protestul este pașnic. Traficul nu a fost oprit.

Update 19.13 Sunt aproximativ 300 de oameni în stradă, iar numărul crește în fiecare minut.

Update 19.00 Oamenii strigă "Demisia! Demisia!".

Update 18.30 A început protestul. Câteva zeci de persoane, aproximativ 30, s-au adunat în Piața Victoriei. Actorul Marius Manole se află la eveniment 

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat duminică seara că a redactat un proiect de ordonanţă de urgenţă, pentru a da posibilitatea persoanelor condamnate de completuri "nelegal constituite" şi care nu mai sunt în termen să poată depune contestaţii în anulare.

Tudorel Toader a mai anunţat şi o a doua ordonanţă de urgenţă în legătură cu protocoalele încheiate cu SRI, însă a precizat că aşteaptă motivarea Curţii Constituţionale.

Imagini de la Protest:

Marius Manole, imagini transmise pe Facebook:

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel