PROTEST fără precedent la Universitatea "Al. I. Cuza" din Iași. "Asalt asupra statului de drept"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Protest fără precedent anunțat astăzi în fața Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi. 

Un protest de amploare este anunțat, astăzi, în fața Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi. O petiţie în sprijinul manifestației semnată de şase cadre didactice a strâns în final sute de adeziuni.

"De peste doi ani are loc un asalt continuu asupra statului de drept. În loc să abandoneze un demers profund toxic, coaliţia actuală de guvernare a trecut la modificarea brutală a legislaţiei referitoare la combaterea corupţiei", spun semnatarii.

Protestul este programat de la ora 12.00, pe treptele din fața Universității "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi.

O petiţie semnată de şase cadre didactice, - Flavius Solomon, istoric, Eugen Vărvărucă, matematician, Alexandru Călinescu, istoric literar, Gelu Bourceanu, chimist, Florea Ioncioaia, istoric, Răzvan Socolov, medic, şi Cezar Catrinescu, chimist, a strâns alte sute de semnături în mediul online, semnatarii reclamând asaltul asupra justiţiei şi subordonarea acesteia de către actuala guvernare, relatează publicația Ziarul de Iași.

"De peste doi ani, odată cu adoptarea de către Guvernul României a Ordonanţei de Urgenţă nr. 13, sub pretextul amendării legislaţiei penale şi de organizare a sistemului judiciar, are loc un asalt continuu asupra statului de drept. Încă de la începutul lunii februarie 2017, numeroase organizaţii nonguvernamentale, asociaţii profesionale şi grupuri cetăţeneşti au cerut, prin apeluri publice şi proteste de stradă, oprirea acestei agresiuni, care ameninţă fundamentele sistemului politic, ordinea constituţională şi viitorul societăţii noastre.

În loc să abandoneze un demers profund toxic, coaliţia actuală de guvernare a trecut la modificarea brutală, fără o consultare autentică a magistraţilor, a partidelor de opoziţie şi a opiniei publice, a cadrului legal privind organizarea sistemului judiciar, îndeosebi a legislaţiei referitoare la combaterea corupţiei", se arată în petiție. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel