Protest de amploare la Amsterdam. Poliția a intervenit și a dispersat mulțimea

Alexandru Ichim |
Data publicării:

Poliţia din Amsterdam a dispersat duminică un protest neautorizat împotriva restricţiilor impuse de guvern în contextul pandemiei, informează dpa şi Reuters.

Potrivit agenţiei de presă olandeze ANP, în jur de 2.000 de demonstranţi, cei mai mulţi fără mască de protecţie şi încălcând regulile de distanţare fizică, s-au strâns în faţa Rijksmuseum din Amsterdam, scrie Agerpres. 

Primarul Femke Halsema a emis un ordin de urgenţă, autorizând poliţia să elibereze piaţa pentru că protestatarii au încălcat interdicţia ce vizează adunările publice în cel mai recent val al epidemiei de COVID-19.

Media locale au relatat că majoritatea demonstranţilor s-au conformat după ce poliţia le-a cerut prin megafon să elibereze piaţa din faţa muzeului. Cu toate acestea, ei au continuat să mărşăluiască prin centrul oraşului şi într-un parc din apropiere, purtând umbrele galbene în semn de opoziţie faţă de măsurile guvernului.

Polițiștii au intervenit



Câteva sute de poliţişti anti-revoltă, dotaţi cu tunuri cu apă, au fost desfăşuraţi.

Adunări similare neautorizate, descrise de organizatori ca evenimente de 'băut cafea', au degenerat anterior în tulburări.

Ţările de Jos se află de pe 19 decembrie într-un lockown strict, care va dura cel puţin până la mijlocul lunii ianuarie, din cauza propagării rapide a variantei Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel