PROTEST de amploare în Piața Victoriei, împotriva Guvernului. "S-a umplut paharul"

Alexandra Steoleaca |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Facebook Oreste
Sursa foto: Facebook Oreste

Românii vor să iasă din nou în stradă, în Piața Victoriei, nemulțumiți de OUG pentru schimbarea Codului Administrativ, modificare făcută la cererea UDMR. 

„STOP Ungaria în România! Acesta este fondul mitingului de duminică, ora 17 din Piața Victoriei, București. Cine are certitudinea că s-a umplut paharul să răspundă Prezent!
Culmea obrăzniciei! UDMR, această asociație cu pretenție de partid de nici 5%, care învârte pe degete partidele si guvernele din România, se declară nemulțumită de Codul Administrativ!!! UDMR nemulțumită? Da, pentru că Ungaria vrea mai MULT! Dar oare stiti că la ora actuală românii din consiliile județene din Covasna si Harghita ascultă sedințele de consiliu în căști pentru traducerea din maghiară în română? Dispozitive care de multe ori nici nu functionează? Stiti că la conferintele de presă ale instituțiilor publice din Harghita se vorbeste în ungureste si că ziaristii români înteleg doar ,,bună ziua" si ,,la revedere"? Stiți că sunt primării în care este IMPOSIBIL să te înțelegi cu ORICARE angajat de acolo în limba română? Dar ei, ștabii UDMR, cu conturile pline de milioane de euro din Ungaria si din pădurile României, sunt în continuare nemulțumiți...sunt nemulțumiți că mai există totusi români, sunt nemulțumiți si pun lanțuri pe cimitirele Eroilor, sunt nemulțumiți că "fluturăm" , cum le place unora să zică, Tricolorul românesc...si că nu e bine, că suntem "extremisti", că avem cruci "ciudate" pe morminte, că suntem români, că mai respirăm aer...
Asta pentru că UDMR întotdeauna vrea MAI MULT, Ungaria de fapt vrea autonomia teritorială a întregului Ardeal, nu numai a așa-zisului ținut secuiesc. Vor să ne steargă cu totul de aici, maghiarizează până si morții, că nu degeaba stă popa ungur la poarta familiilor mixte din multe localități din Covasna, Harghita si Mureș, să îngroape mortul în cimitirele lor, schimbandu-i numele românesc de botez. Vor să ne ia Crucile Eroilor, hectar cu hectar de pământ din Ardeal, până ne trezim cu totul că nu mai suntem stăpâni pe nimic. Spun unii că nu ne iau ungurii Ardealul în spate si fug cu el în Ungaria...destepților, ce deștepți mai sunteti, nu fug nicăieri, ci "doar" ne pun granițe în interiorul țării, "doar" depopulează Centrul României de români.
Îi anunțăm, că atât ei, cât si tradătorii, vor avea un an greu, 2019, iar anul care vine, cu Trianonul, va fi si mai greu.
Măi "băieți", măi tovarăși care visați la Regiunea Autonomă Maghiară, să vă intre bine de tot în cap: NU NE LĂSĂM!", a scris Mihai Sorin Tîrnoveanu, unul dintre organizatori, pe Facebook.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel