Protest astăzi în Piața Victoriei împotriva ordonanței de urgență pe justiție

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Astăzi este anunțat un protest de la ora 18.00, în Piața Victoriei, împotriva ordonanței de urgență care modifică legile justiției și dă puteri sporite secției de anchetare a magistraților.

Protestul a fost anunțat de mișcările civice Corupția Ucide, Geeks for Democracy, Inițiativa România și Rezistența.

 Tudorel Toader a anunțat că executivul a adoptat două ordonanțe de urgență în domeniul justiției: una în ce privește înființarea Parchetului European și a doua care modifică legile justiției.

În urma modificărilor adoptate prin OUG, Toader blochează posibilitatea ca procurorul general, Augustin Lazăr, să infirme actele de urmărire penală ale procurorilor din secția specială dacă le consideră ca fiind nelegale sau netemeinice.

Procurorii și judecătorii din mai multe orașe din țară au protestat, vineri, în semn de protest față de modificările aduse prin OUG la legile justiției și au anunțat că își suspendă activitatea. Procurorii din București, Constanța, Cluj, Brașov, Pitești, Sibiu, Oradea, Timișoara, Piatra Neamț și Iași au atras atenția inclusiv asupra pericolului pe care îl reprezintă Secția Specială în ce privește independența magistraților.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel