Protest 10 august. Tudorel Toader: Nu aveam nevoie de asigurări de la Augustin Lazăr

Narcis Popa |
Data publicării:

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat luni că nu avea nevoie de asigurările date de procurorul general Augustin Lazăr cu privire la desfăşurarea anchetei privind intervenţia jandarmilor la protest, arătând că toate anchetele trebuie să fie obiective. 

Tudorel Toader a fost întrebat, la sediul Ministerului Justiţiei, dacă este normală prezenţa unui procuror militar la un protest. 

"Întrebaţi-i pe dânşii. (...) Procurorul general ne asigură că această anchetă va fi una, cred că a spus, obiectivă. Nu aveam nevoie de aceste asigurări, pentru că toate anchetele trebuie să fie obiective", a spus Toader. 

Întrebat dacă se mai impune evaluarea procurorului general, Toader a răspuns: "Când va fi momentul, v-am spus că vă voi anunţa". 

Anunțul lui Augustin Lazăr 

Pe 15 august, Augustin Lazăr a dat asigurări opiniei publice că vor fi luate toate măsurile legale pentru realizarea unor anchete imparţiale în cazul evenimentelor din 10 august din Piaţa Victoriei. 

"Văzând dezbaterile publice privind evenimentele violente ce au avut loc în noaptea de 10/11 august 2018 cu ocazia manifestaţiei din Bucureşti, Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, doreşte să asigure opinia publică cu privire la luarea tuturor măsurilor legale pentru realizarea unor anchete imparţiale şi efective în cauzele penale aflate pe rolul parchetelor şi care vizează vătămarea unor persoane din rândul participanţilor sau al forţelor de ordine, în scopul clarificării modului în care s-au derulat evenimentele, al aflării adevărului despre faptele şi persoanele implicate, precum şi al stabilirii responsabilităţilor legale", se arăta într-un comunicat al Parchetului General. 

Procurorii militari au deschis un dosar penal în care s-a început urmărirea penală in rem pentru săvârşirea infracţiunilor de purtare abuzivă, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu, în legătură cu modul de intervenţie al jandarmilor în timpul protestului din Piaţa Victoriei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel