PROMISIUNI noi de la Guvern. Daea: MILIOANE de hectare, irigate până în 2020

Andreea Cosma |
Data publicării:

Petre Daea susţine că România își propune să ajungă la 2 milioane de hectare de teren agricol irigat până în 2020. Declaraţia a fost făcută la Constanța, unde ministrul agriculturii a mai vorbit despre investițiile în sistemul de irigații de la nivel național și despre siguranţa alimentară. 

Modernizarea stației de pompare de la Galeșu, comuna Poarta Albă, care va deservi 5.000 de hectare, nu este singurul proiect din județ. Se vor deschide alte trei şantiere de lucru, astfel încât suprafața irigabilă să însumeze o sută douăzeci de mii de hectare, care vor fi prinse în Planul Național de Irigații pentru reabilitare.

"Ne-am propus ca până în 2020 să avem o suprafață amenajată la irigat în jur de două milioane de hectare, pentru care avem 1 miliard 100 de milioane euro prin bugetul de stat și 435 de milioane prin Planul Național de Dezvoltare Rurală", a declarat Petre Daea, ministrul agriculturii.

Stația de pompare de la Galeșu este în curs de reabilitare, prin Programul Național de Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigații, pentru care stau alocat 1,7 miliarde euro. În urma modernizării s-a redus cu 35% consumul de energie electrică pentru pomparea și distribuirea apei.

Ministrul agriculturii a vorbit cu această ocazie și despre problemele legate de siguranța alimentelor, numărul tot mai mare al produselor cu grăsimi hidrogenate care le înlocuiesc pe cele din lactate și măsurile luate pentru informarea incorectă a consumatorilor despre originea produselor.

"S-au dat o serie întreagă de amenzi, au trecut de mult de 11 miliarde. Continuăm acest control, inclusiv la laptele acesta de bivoliță. Începând de la 84% nereguli, acum, la această dată, s-au redus simțitor, 34% din unitățile verificate acum prezintă această stare de neconformitate", a mai precizat ministrul agriculturii.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel