Proiectul care ar fi putut să salveze fata, uitat de luni de zile în sertarele MAI

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:
sursa: Digi24
sursa: Digi24

Proiectul anunţat de fostul ministru Carmen Dan pentru mai, care trebuia să permită instituţiilor să-i localizeze prin telefon pe cei dispăruţi, se află în continuare în consultare internă la Ministerul Afacerilor Interne, nefiind pus în dezbatere publică nici acum, potrivit unor surse oficiale.

Surse oficiale au declarat că proiectul anunţat de fostul ministru Carmen Dan în luna aprilie, care trebuia să permită instituţiilor să-i localizeze prin telefon pe cei dispăruţi, se află în continuare în consultare internă la Ministerul Afacerilor Interne, nefiind pus nici acum în dezbatere publică, deşi era anunţat pentru luna mai.

Pe 20 aprilie 2019, Carmen Dan anunţa că Ministerul Afacerilor Interne urmează să pună în dezbatere publică în luna mai un proiect de lege prin care instituţiile statului să poată utiliza tehnologiile moderne din posesia persoanelor dispărute, pentru localizarea mai uşoară a acestora. "Am întâlnit în practică diverse situaţii în care copii, persoane în vârstă sau unele bolnave nu s-au mai întors acasă, s-au pierdut sau pur şi simplu au plecat, în mod voluntar, de la domiciliu. Familiile, evident, că se îngrijorează şi raportează la Poliţie dispariţia. Aici apare problema. În perioada în care aproape fiecare copil sau vârstnic are un telefon mobil, instituţiile statului nu pot utiliza tehnologiile moderne pentru localizarea unei astfel de persoane vulnerabile, pentru că, în caz de dispariţie, nu se deschide automat un dosar penal şi, neexistând un dosar, nu se pot utiliza mijloacele tehnologice prevăzute de procedura penală", declara atunci Carmen Dan, la bilanţul MAI.

Patru luni mai târziu, la ora transmiterii ştirii, proiectul de lege se află în consultare internă în cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne, nefiind pus nici acum în dezbatere publică, au declarat surse oficiale, conform Mediafax.ro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel