Proiect controversat în România: Familiile, BANI de la STAT pentru angajarea unei BONE pentru copil

Narcis Popa / 6 sep 2019, 17:16 Salveaza PDF Comentarii

Deputatul PNL Florin Roman va depune în Parlament un proiect legislativ care prevede acordarea unui ajutor financiar pentru plata serviciului de bonă, pentru categoriile de persoane ale căror venituri nete lunare pe membru de familie nu depășesc 3.500 lei.

„Chiar dacă, în ultimul timp, numărul creșelor și al grădinițelor private este în creștere, trebuie să recunoaștem că mulți părinți nu își permit să își înscrie copiii la o astfel de instituție privată. Singura soluție este să le oferim sprijin financiar acelor părinți aflați în dificultate pentru a-și putea angaja o bonă! Potrivit proiectului, pot beneficia de ajutor pentru plata bonelor categoriile de persoane ale căror venituri nete lunare pe membru de familie nu depășesc 3.500 lei, iar suma propusă a fi acordată se va stabili în mod diferențiat, variind între 250 și 710 lei pentru fiecare copil de vârstă antepreșcolară”, a transmis Florin Roman, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Inițiatorul susține că de sprijinul financiar menționat va putea beneficia un părinte sau reprezentant legal al copilului care nu beneficiază de concediu și de indemnizația acordată pentru crelterea copilului în vârstă de până la doi ani.

„De asemenea, trebuie menționat că de acest sprijin financiar va putea beneficia părintele sau reprezentantul legal la care copilul locuiește în mod statornic și care nu beneficiază de concediul și de indemnizația acordată pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap. Adoptarea acestei propuneri legislative va reprezenta, de fapt, o investiție în viitor prin susținerea familiei și prin creșterea natalității! Consider că România are nevoie de o strategie pe termen lung, precum și de politici de dezvoltare a serviciilor sociale în vederea stimulării natalității, cu respectarea și promovarea cu prioritate a interesului superior al copilului!”, mai subliniază Roman.

Astfel, proiectul legislativ prevede: „Pentru asigurarea suportului necesar în îngrijirea, creșterea, formarea, dezvoltarea și educarea copilului de vârstă preșcolară în cadrul familiei, autoritățile administrației publice locale, prin Direcțiile Generale de Asistență Socială, pot acorda un ajutor financiar familiilor pentru plata serviciului de bonă. Sunt eligibile pentru acordarea ajutorului financiar pentru plata serviciului de bonă următoarele categorii de persoane: părinții/părintele singur al copilului la care acesta locuiește în mod statornic.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy