Profiterol, rețeta copilăriei. Trucuri ca să iasă desertul divin

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Profiterol, rețeta copilăriei. Trucuri ca să iasă desertul divin
Profiterol, rețeta copilăriei. Trucuri ca să iasă desertul divin

Profiterolul este unul dintre cele mai populare aluaturi de patiserie franceze. Foarte ușor, pufos, gol în interior pentru a încerca cu o mulțime de umpluturi dulci sau sărate. Totodată, profiterolul este și gustul divin al copilăriei. 

Ingrediente pentru 24-26 profiteroli

Pentru aluat:

160 ml lapte

160 ml apă

140 g unt

4 g sare

20 g zahăr

200 g făină

210 g ou

Pentru cremă:

500 ml lapte integral 

4 galbenusuri 

170 g zahar 

3 linguri faina 

un praf sare

Pentru glazura de ciocolată:

200 gr 55% ciocolată neagră

150 ml smântână lichidă 

25 gr unt

un praf de sare.

 

Profiterol - Mod de preparare

 

Turnăm laptele, apa, zahărul, sarea și untul într-o cratiță și punem pe foc. Când ajunge la punctul de fierbere, scoateți-l de pe foc și adăugați imediat făina cernută anterior. Amestecăm cu o spatulă flexibilă până când toate ingredientele sunt integrate și revenim la foc mare timp de 30 de secunde fără a opri amestecarea. Acest punct este esențial, deoarece în acest fel eliminăm excesul de umiditate care va face ulterior aluatul să absoarbă mai bine ouăle fără ca textura lor să devină lichidă.

Se ia de pe foc și se lasă să se răcească. După ce s-a răcit bate-l cu mixerul și adaugă ouăle pe rând, mixând după fiecare. Când obții un aluat lipicios și omogen, pune-l într-un pos. Pe tava tapetată cu foaie de copt formează cojile de profiterol, rotunde. Cu o perie umedă aplatizăm vârfurile formate astfel încât să fie rotunjit.

Preîncălziți cuptorul la 230 ° C timp de 10 minute. Introduceți tava cu profiterol și reduceți temperatura la 180 ° C și coaceți timp de 15 minute. Apoi reduceți temperatura la 150 ° C și coaceți încă 10 minute. 

Scoateți din cuptor și lăsați-l să se răcească complet.

O dată rece, tăiem cu un cuțit zimțat pentru a continua umplerea.

Pregătirea cremei:

Bate galbenușurile cu zahărul până ce crema se deschide la culoare. Adaugă făina și praful de sare.

Pune laptele la fiert cu esenta de vanilie apoi toarnă laptele puțin câte puțin peste gălbenușuri și amestecă energic. Adu toată crema de vanilie înapoi în cratiță și las-o la foc mic, amestecând continuu, până ce se îngroașă.

După ce s-a răcit, umple cojile de profiterol cu crema de vanilie folosind un pos.

Pregătirea glazurei de ciocolată:

Topim ciocolata cu smântâna la bain-marie sau la cuptorul cu microunde .

Adăugați untul (care va da strălucirea glazurii) și sarea și amestecați până se topește la căldura ciocolatei.

O lăsăm să se odihnească 5 minute pentru a scădea temperatura și apoi cu o lingură de desert, turnăm o lingură de ciocolată peste fiecare profiterol.

 

Profiterol - Trucuri

 

1. Folosiți o cratiță de foarte bună calitate din material antiaderent. Procesul de albire a făinii cu lichide poate fi un dezastru dacă o faci într-o cratiță care lipește totul ... va trebui să arunci totul!

2. Ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.

3. Când lichidele fierb, scoateți-l de pe foc și adăugați foarte repede făina cernută anterior. Amestecăm pentru a se integra și ne întoarcem la foc pentru a usca aluatul și a usca lichidele. Procesul de uscare în aluatul choux este esențial, formula ideală este să puneți la foc mare timp de 30 de secunde fără a înceta să amestecați.

4. Temperatura de gătit este esențială pentru ca acestea să iasă stabilă și perfectă. Pentru aceasta, preîncălziți cuptorul la 230 ° C timp de 10 minute. Introduceți tava cu profiterole și reduceți temperatura la 180 ° C și coaceți timp de 15 minute. Apoi reduceți temperatura la 150 ° C și coaceți încă 10 minute. Acest punct este important, dar fiecare cuptor este diferit, de aceea ați putea folosi un termometru pentru cuptor care controlează bine temperatura și, în caz contrar, practica vă va face să cunoașteți cuptorul și modul în care acesta răspunde la diferite temperaturi.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel